Sport

Suarez bira novi klub i igraće za velikana - u Brazilu ili Meksiku?

Urugvajski napadač ima dve ponude nadaleko poznatih klubova iz dve latinoameričke zemlje
Suarez bira novi klub i igraće za velikana - u Brazilu ili Meksiku?Getty © Stu Forster / Staff

Fudbaler Nasionala i urugvajski reprezentativac Luis Suarez nastaviće karijeru u meksičkom Kruz Azulu ili brazilskom Gremiju, prenosi britanski "Dejli mejl".

Suarez (35) je igrao sa selekcijom Urugvaja na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali nekadašnji dvostruki prvaci sveta nisu uspeli da se plasiraju uosminu finala Mundijala.

Nekadašnji napadač Barselone ima ugovor sa Nasionalom do kraja godine, a britanski mediji navode da Suarez ima dve mogućnosti za nastavak karijere, u Meksiku ili Brazilu.

"Nismo postigli definitivan dogovor. Razgovaraćemo ponovo ove nedelje. Poručujem navijačima Gremija da nećemo da dopustimo da ovo postane sapunica, kao što se dogodilo s drugim urugvajskim igračem. Ova situacija biće zaključena ove nedelje", poručio je potpredsednik Gremija Paulo Kalefi.

Britanski mediji podsećaju da je Kalefi mislio na Edinsona Kavanija, koji je pregovarao sa Gremiom, a na kraju je završio u Valensiji. Suarez je nekada igrao za Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu i madridski Atletiko. On je osvojio titulu sa Nasionalom, a rekao je da bi voleo da igra u MLS ligi.

"Najizglednija opcija za mene je MLS liga, ali trenutno ne razmišljam o tome", izjavio je Suarez.

image