Sport

Direktor Australijan opena: Voleli bismo da se incident nije dogodio, Novak ima veliku bazu navijača

Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je da očekuje da najbolji srpski teniser Novak Đoković tokom naredne nedelje doputuje u Australiju
Direktor Australijan opena: Voleli bismo da se incident nije dogodio, Novak ima veliku bazu navijačaGetty © Daniel Pockett

Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gde igra na egzibicionom turniru Svetske teniske lige.

Najbolji srpski teniser je najavio da će od 1. od 8. januara naredne godine igrati i u singlu i dublu na ATP turniru u Adelajdu.

"Fokusirani smo na dobrodošlicu Đokoviću, pošto stiže sledeće nedelje. Igraće u Adelajdu i onda na Australijan openu. Pričao sam sa njim tokom godina, veliki je šampion. Igra najbolji tenis i biće favorit. Popularan je u Australiji, pošto u ovoj zemlji ima veliku bazu navijača", rekao je Tajli.

Đoković nije igrao ove godine na prvom grend slem turniru u Melburnu, pošto je deportovan iz Australije i bila mu je uvedena trogodišnja zabrana ulaska u ovu zemlju.

Ministar za imigracije Andrju Džajls ukinuo je pre mesec dana srpskom teniseru zabranu ulaska u Australiju.

"Poslednje dve godine su bile teške za sve u svetu, ne samo na Australijan openu. Ako se vratite korak unazad i pogledate, te okolnosti su bile van naše kontrole. Da li bismo voleli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Da li smo uradili sve što je bilo do nas u tom trenutku? Da, jesmo", istakao je Tajli.

Đoković je devet puta u karijeri osvajao Australijan open, koji će naredne godine biti održan od 16. do 29. januara.

image