FIFA izabrala najlepši gol Mundijala - "makazice" Rišarlisona protiv Srbije

U konkurenciji 10 najlepših golova bila su dva postignuta protiv "orlova", od kojih je jedan i izabran za pobednika

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je posle velikih očekivanja završila učešće bez ijedne pobede i na tek 29. mestu od 32 učesnika turnira.

Ipak, i po završetku Mundijala, Srbija se našla spomenuta u prvom planu, ali ni ovog puta ne po dobrom - za zvanično najbolji gol nedavno završenog Mundijala proglašena je majstorija Rišarlisona protiv "orlova".

FIFA je na zvaničnom sajtu objavila rezultate glasanja po kojima je za najlepši pogodak turnira u Kataru proglasila gol Rišarlisona u pobedi Brazila protiv Srbije (2:0).

Bio je to drugi gol na meču za Rišarlisona, koji je posle ubacivanja lopte sa leve strane uspeo sam sebi da je namesti za fenomenalne "makazice", akrobatski potez nakon kojeg golman Vanja Milinković-Savić nikako nije mogao da zaustavi udarac.

Rišarlisonov pogodak je pobedio u konkurenciji još devet kandidata, među kojima je bio i još jedan gol koji je primila Srbija - onaj protiv Kameruna, kada je Vinsen Abubakar lobovao Milinković-Savića.