Sport

Ten Hag: Lisandro još uvek slavi u Buenos Ajresu, a utakmica nam je za par dana

Holandski stručnjak na klupi Mančester junajteda Erik ten Hag izjavio je da ne zna hoće li u narednoj utakmici moći da računa na argentinskog štopera Lisandra Martineza, koji još uvek proslavlja titulu osvojenu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mančester junajted se 27. decembra sastaje sa Notingem forestom
Ten Hag: Lisandro još uvek slavi u Buenos Ajresu, a utakmica nam je za par danaGetty © Lewis Storey

Svetsko prvenstvo u fudbalu uveliko je završeno i polako, ali sigurno, klupski fudbal se vraća u normalu.

Premijer liga nastavlja se čuvenim "boksing dejom", 26. i 27. decembra, kada će se odigrati mečevi 17. kola.

Mančester junajted će u prvom meču nakon pauze zbog Mundijala, odigrati protiv ekipe Notingem foresta.

Trener "crvenih đavola" Erik ten Hag, izjavio je da ne zna hoće li moći da računa u toj utakmici na štopera Lisandra Martineza, koji je još uvek u Argentini, gde proslavlja osvajanje trofeja namenjenom šampionu sveta.

"Ne mogu da odgovorim na pitanje hoću li imati Lisandra u postavi. On još uvek proslavlja u Argentini, u Buenos Ajresu. Na turneji je, obilazi i slavi u Buenos Ajresu. Razumem tu emociju i taj osećaj, taj naboj emocija kada se postigne nešto toliko veliko. Osvojiti Svetsko prvenstvo u dresu svoje reprezentacije je nešto najbolje što se može ostvariti u karijeri", rekao je Ten Hag.

Holandski stručnjak dodao je da igrači ipak moraju biti svesni svojih klupskih obaveza.

"Lisandro Martinez ipak mora da prihvati da 27. decembra, imamo utakmicu i da se Premijer liga nastavlja. Varan je očekivano razočaran zbog poraza u finalu, ali mislim da može biti ponosan na činjenicu da je nastupao u dva vezana finala, kao i na to da su njegova karijera i svi uspesi u njoj, masivni. Kada osvojite toliko trofeja, može da bude ponosan i na drugo mesto, jer mora da zna koliko je teško bilo ponoviti plasman u finale", zaključio je Ten Hag.

Nakon 14 odigranih utakmica u Premijer ligi, Mančester junajted je peti na tabeli, sa 26 osvojenih bodova, četiri više od šestoplasiranog Liverpula, a tri manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

image