Sport

Igrala nevakcinisana u Melburnu dok su Đokovića deportovali? Italijanka optužena za prevaru

Kamila Đorđi je pod istragom da je prevarila italijanske vlasti i lažno primila vakcinu protiv korona virusa
Igrala nevakcinisana u Melburnu dok su Đokovića deportovali? Italijanka optužena za prevaruGetty © Matthew Stockman / Staff

Neverovatne vesti iz Italije mogle bi da uzdrmaju i teniski svet. Tamošnji list "Republika" otkrio je skandal o seriji primljenih lažnih vakcina protiv korona virusa, a u sve bi mogla da bude umešana i poznata teniserka.

Italijanka Kamila Đorđi nalazi se na spisku osoba koje su pod istragom da su dobile lažnu vakcinu protiv korona virusa, kako bi mogla da dobije potvrdu za slobodno kretanje u Italiji, ali i neometano učestvovanje na inostranim turnirima.

Istraga o lžanim "zelenim propusnicama" koje su se u Italiji izdavale otvorena je još prošlog februara. Do sada je u toj zemlji uhapšeno nekoliko lekara, posle 10 meseci je dokazan i niz korupcionih poteza.

No, među javnim ličnostima koje se pominju da su navodno primile lažnu vakcinu nalazi se i Kamila Đorđi. Uz pomoć te lažne potvrde, ukoliko se ispostavi da su optužbe opravdane, to bi značilo da je Đorđi mogla da učestvuje i na grend slemovima na kojima je vakcina bila obavezujuća, poput Australijan opena i Ju-Es opena.

Ostaje da se vidi završetak istrage, ali sada postoje ozbiljne sumnje da je Đorđi u 2022. godine učestvovala na sva četiri grend slema, a da zapravo nije bila vakcinisana. I sve to dok je Novak Đoković bio deportovan iz Australije, rastu sumnje da je bilo onih koji su nesmetano učestvovali iako nisu zapravo bili vakcinisani...

image