Halilhodžić: Marokancima ne mogu da oprostim, oduzeli su mi ponos

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je trebalo da kao selektor predvodi Maroko na Mundijalu, ali je dobio otkaz nekoliko meseci uoči turnira na kom su ostvarili istorijski uspeh

Fudbaleri Maroka bili su najveće iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Kataru i jedno od najvećih u 92 godine dugoj istoriji Mundijala. Oni su postali prva afrička selekcija u polufinalima ovog turnira, a na kraju su završili na četvrtoj poziciji.

No, taj rezultat najteže je podneo Vahid Halilhodžić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je kao selektor odveo Maroko na Mundijal.

Halilhodžić je ostvario odličan uspeh odvevši Marokance u Katar, nakon odličnih kvalifikacija, ali je zbog sukobama sa glavnim zvezdama tima bio smenjen nekoliko meseci pre turnira.

Na njegovo mesto je došao Valid Regragi, koji je odveo Maroko do četvrtog mesta, a posle odličnog turnira se čak i zahvalio Halilhodžiću na postavljanju dobrih temelja. Ali te reči legendi mostarskog Veleža ne znače mnogo.

"Znate da uopšte nisam komentarisao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regiona... Ali teško mi je bilo šta da kažem. A ove reči ne mogu mi isprati gorčinu i ne može mi nadoknadiit ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu to da im zaboravim niti oprostim. To je trebalo da bude moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu da kažem na tu temu", rekao je Halilhodžić za hrvatski "T-Portal"