"Ekip" izabrao tim sveta za 2022: Mesi, Mbape i Benzema uz dva Hrvata i igrača Junajteda

Ugledni francuski list je saopštio kako u njihovim očima izgleda idealnih 11 za prethodnu godinu

Bliži se sam završetak 2022. godine, a to je obično znak i za svođenje računa. Toga su svesni u francuskom "Ekipu", renomiranom listu, koji je odlučio da izabere svoj idealni tim za 2022. godinu.

Poznati francuski list je izabrao najboljih 11 igrača za prethodnih 12 meseci, nakon što su nedavno birali i idealan tim Svetskog prvenstva u Kataru.

No, u ovom timu nisu samo igrači koji su blistali na Mundijalu, već i oni koji su odlične igre pokazivali i u klupskom fudbalu tokom kalendarske godine.

U formaciji 4-4-2, za "Ekipov" tim sveta brani golman Real Madrida Tibo Kurtoa. U odbrani su Kajl Voker (Engleska, Mančester siti), Virdžil van Dajk (Holandija, Liverpul), Joško Gvardiol (Hrvatska, Lajpcig) i Teo Ernandez (Francuska, Milan).

Na sredini terena su Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid) i njegov doskorašnji saigrač Kazemiro (Brazil, Real Madrid/Mančester junajted). Po bokovima igraju Lionel Mesi (Argentina, PSŽ) i Kevin de Brujne (Belgija, Mančester siti).

Naposletku, u napadu se nalazi francuski tandem - Karim Benzema kao najbolji igrač sveta i lider Real Madrida, i Kilijan Mbape, zvezda PSŽ-a i momak koji je nedavno postigao het-trik u finalu Mundijala.