Sport

Trener Đokovićevog rivala zna ko je "gazda": Novak je i dalje najjači na svetu

Stručnjak koji radi sa Janikom Sinerom nema dilemu ko je najbolji igrač na ATP turu
Trener Đokovićevog rivala zna ko je "gazda": Novak je i dalje najjači na svetuGetty © Christopher Pike / Stringer

Bliži se kraju 2022. godina, a samim tim, i start nove teniske sezone. Uoči nove sezone, Novak Đoković je igrao egzibiciju u Dubaiju i uskoro ga očekuje povratak u Australiju posle ovogodišnjih problema i njegove deportacije iz te zemlje.

No, iako je Novak Đoković trenutno peti na ATP listi, u svetu tenisa i dalje ima mnogo onih koji veruju da je Srbin trenutno najbolji igrač sveta.

Jedan od njih je Simone Vanoci, trener italijanskog tenisera Janika Sinera. On veruje da ATP lista trenutno ne pokazuje realno stanje, jer Đoković nije mogao da učestvuje na dva grend slema i četiri masters turnira tokom 2022. godine, zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa.

"Novak Đoković je i dalje najjači. Kada dobije priliku da igra, u većini slučajeva pobeđuje", rekao je Vanoci za "Korijere delo Sport", aludirajući na pet titula Đokovića u godini za nama, na pet različitih nivoa (grend slem, Završni masters, turniri iz serije 1000, 500 i 250).

Sa druge strane, ova godina nije bila idealna za Sinera, pošto je Vanocijev pulen osvojio samo titulu na turniru u Umagu.

"Janik ima potencijal da osvoji grend slem, ali se šansa nije ukazala. Moraćemo da budemo spremni da iskoristimo priliku koja će nam se ukazati. Ključna reč je kontinuitet. Od mladih igrača, sa druge strane, Museti mislim da može da napravi iskorak. Video sam da se poboljšao na brzim podlogama", rekao je Simone Vanoci.

image