Predsednik Baskonije: Vildoza nam duguje dva miliona evra

Predsednik Baskonije Hosean Kereheta izjavio je da plejmejker Crvene zvezde Luka Vildosa duguje španskom klubu dva miliona evra, na ime polaganja košarkaških prava igranja u Evropi

Luka Vildoza igra sjajno u dresu Crvene zvezde, pošto je po dolasku u srpski klub, bio jedan od najzaslužnijih za seriju od sedam pobeda i samo jednog poraza u Evroligi.

Ipak, argentinski košarkaš izgleda ima neke nerešene dugove sa ekipom Baskonije, za koju je prethodno nastupao u Evropi.

Naime, predsednik Baskonije Hosean Kereheta izjavio je da plejmejker Crvene zvezde duguje španskom klubu dva miliona evra, na ime polaganja košarkaških prava igranja u Evropi

"Slučaj je pred sudom. Kada je došao u Zvezdu mi smo uputili tužbu, dva puta pomirenje nije uspelo i sada čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš. A radi se o dva miliona evra“, rekao je predsednik Baskonije Kereheta.

Vildoza je bio član Baskonije u sezoni 2020/21, da bi pred kraj iste otišao u NBA.

U najjačem klupskom takmičenju na svetu, Argentinac je igrao za Milvoki i Njujork.

Nakon što nije uspeo da izbori dugoročniji ugovor u NBA ligi, Vildoza je pojačao Crvenu zvezdu, a Baskonija je potom zahtevala obeštećenje jer oni polažu pravo na njega na "Starom kontinentu".