Benzemu iz Francuske oterala tri igrača, otkriveni detalji gde je "puklo" tokom Mundijala

Francuska je ostvarila ogroman uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, imajući u vidu kakva atmosfera je vladala u ekipi

Osvajač Zlatne lopte za 2022. i napadač Real Madrida Karim Benzema nije imao priliku da nastupi na Svetskom prvenstvu u Kataru. Zbog povrede je morao da propusti početak turnira, a nakon što se oporavio, shvatio je da nije poželjan u francuskoj reprezentaciji i iz nje je praktično izbačen.

A sada novinar "Ekipa" Roman Molina otkrio je šta se sve događalo pre no što je odluka o odbacivanju Benzema i donesena, navodeći da glavni razlog leži u trojici reprezentativaca Francuske.

Benzema je uoči Mundijala zbog povrede ispao iz konkurencije, ali se oporavio do nokaut-faze. Francuski izbornik Didije Dešan ga uprkos tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru, iako je na to imao pravo jer ga nije zvanično obrisao sa spiska reprezentativaca.

Ipak, sada stižu informacije da je to učinio pod pritiskom drugih igrača koji nisu bili srećni s idejom njegovog naknadnog priključivanja. Molina navodi da je pre donošenja odluke održan sastanak na kojem su bili Benzema, Antoan Grizman, Ugo Ljoris i Pol Pogba, koji čak i nije bio deo reprezentacije na turniru, zbog povrede. Iako tada nije jasno odlučeno šta će biti s Benzemom, njemu je praktično poručeno da je nepoželjan.

Grizman je istaknut kao najnezadovoljniji mogućim povratkom Benzeme i navodi se da je njemu posebno smetalo to što se Benzema stavlja u prvi plan, a verovatno je tačno i to što je on sam bio gurnut u drugi plan. Bez Benzeme u timu, za njega se otvorilo mesto u prvoj postavi Francuske koje uz prisutnost Benzeme ne bi dobio. Odigrao je odličan turnir na kojem je Francuska stigla do finala, a on je briljirao u tandemu sa Kilijanom Mbapeom i Olivijeom Žiruom.

Molina navodi da je održan čak i sastanak s predstavnicima Francuske fudbalske federacije (FFF) na temu onoga što se piše po društvenim mrežama.

"Grizman nije bio srećan jer se njegovo ime na njima baš i nije spominjalo", istakao je novinar "Ekipa". Benzema je dan posle finala u Kataru potvrdio da više nikad neće nastupiti za francusku reprezentaciju.