Sport

Kirjos brani Đokovića na "Tviteru": Novak i ja ne ubijamo tenis

Australijanac je imao šta da kaže na temu egzibicionih turnira
Kirjos brani Đokovića na "Tviteru": Novak i ja ne ubijamo tenisGetty © Julian Finney / Staff

Teniska sezona se tradicionalno završava sredinom novembra, nova počinje početkom godine u januaru, pa je decembar idealan period u godini kada igrači mogu da odmore, ali i da igraju egzibicione mečeve.

No, nakon komentara američkog tenisera Noe Rubina da egzibicije "razvodnjavaju tenis", oglasio se i Nik Kirjos i stao u odbranu igrača koji u njima učestvuju, među kojima je nedavno bio i Novak Đoković.

U Dubaiju se protekle sedmice igrala Svetska teniska liga, a svoju egzibiciju imao je i Hongkong. No, za Amerikanca Rubina egzibicioni turniri i mečevi nisu mnogo zanimljivi i ne čine tenis boljim.

Ali Australijanac Kirjos mu je na društvenim mrežama odgovorio.

"Siguran sam da bi i ti igrao da ti pounde sumu od šest cifara iz nedelje u nedelju", napisao je Kirjos, na šta je Rubin pojasnio da ne krivi igrače. Usledio je novi odgovor Australijanca.

"Ove egzibicije imaju najveće zvezde sveta, poput Ol-star utakmica. Rekao bih to da su pre o takmičenja ATP Serije 250 koja iz nedelje u nedelju "razvodnjavaju"... Događaji po svetu sa igračima poput Novaka Đokovića i mene ne ubijaju tenis", objasnio je Kirjos.

image