Sport

Crvena zvezda ima novog sponzora - najveći ugovor u istoriji srpske košarke

Košarkaški klub Crvena zvezda i Meridijan bet potpisali su najveći sponzorski naslovni ugovor u istoriji srpske košarke
Crvena zvezda ima novog sponzora - najveći ugovor u istoriji srpske košarke© RT Balkan

Crvena zvezda je na konferenciji za medije objavila da je potpisan novi sponzorski ugovor sa Meridijan betom.

"Već od 1. januara će sponzor biti u nazivu kluba. Sećamo se perioda stabilizacije kluba, išlo se po planu jačanja kluba, to je ukupno 11 sezona i 22 trofeja, što je merilo uspeha u sportu. Naše ambicije su veće, redovni smo učesnik Evrolige i otud sinergija sa ovakvom kompanijom. Drago mi je da su prepoznali mogućnosti našeg kluba, ali i širenje njihove kompanije. Meridijan je crta u kojoj je sunce u najvišoj tački, sviđa nam se ta simbolika. Zahvalan sam na razumevanju i sadašnjeg sponzora Telekoma, koji su nas razumeli, shvatili i ostaće sponzor, ali ne imenski", rekao je predsednik kluba Nebojša Čović.

Detalji ugovori nisu otkriveni, ali je Čović rekao da je on "duži od jedne godine, a kraći od deset".

Prvi čovek crveno-belih govorio je i o najnovijem pojačanju, Fakundu Kampacu, ali i o probelmu koji postoji na relaciji Luka Vildoza - Baskonija.

"Što se tiče Kampaca, Zvezda je uradila sve što je do nje. Sa Evroligom postoje neki problemi, koji će se rešiti. Što se tiče navodnih dugovanja prema bivšem igraču Adamsu, to nije istina. Pričalo se o nekim ogromnim parama o Kampacu, ali znamo da je budžetska inspekcija tri meseca radila svoj posao i nijednu zamerku u zapisniku nije imala. Mi smo to javno objavili, a nisam video da su to uradili i drugi klubovi. Cifre o Kampacu su značajno manje od pominjanih igrača i trenera nekih drugih timova. Juče je puštena dezinformacija o tome da Zvezda duguje neka dva miliona Baskoniji oko Vildoze. To su neistine, jer Zvezda nema nikakve obaveze prema pomenutom klubu. To je sve između igrača i tog kluba", objasnio je Čović.

On podvlači da su sva dugovanja prema igračima izmirena.

"Sva dugovanja prema igračima su izmirena, a u sredu i četvrtak će i definitivno biti sve rešeno. Evroliga ima kontrolni panel finansija, mi Evroligi predajemo izveštaj za sezonu, a domaćem revizoru za godinu. Nemamo dupla knjigovodstva, naše poslovanje je u skladu sa mogućnostima. Bez pomoći države, ne bismo mogli da pravimo rezultate kakve smo pravili. Svi koji pričaju da su bez toga mogli, ne pričaju istinu."

On je istakao da crveno-beli prate stanje na tržištu i da im novi sponzorski ugovor donosi nove mogućnosti.

"Što se tiče pojačanja, mediji nam daju sjajne predloge, pa ćemo vas pustiti da odradite posao za nas. Šalu na stranu, gledamo, pratimo tržište i videćemo šta nam je činiti. Naučili smo iz prethodnih sezona, da veliki broj stranaca ne znači nešto dobro. Dinamika takmičenja i brojne povrede kroje sastave. Treba nam što moćniji roster, te nam ovakav posao sa Meridijanom znači da napravimo značajniji rezultat", rekao je Čović.

image