Sport

Novak stigao u Australiju - u januaru ga deportovali, sada se vratio

Đoković je stigao u zemlju koja ga je deportovala početkom godine, kako bi se pripremio za početak nove sezone
Novak stigao u Australiju - u januaru ga deportovali, sada se vratioGetty © Daniel Pockett / Stringer

Novak Đoković je stigao u utorak u Australiju, manje od godinu dana nakon što je u januaru bio deportovan iz te zemlje zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa.

Nakon skandaloznog političkog procesa u kom je Đoković obeležen kao neko ko bi mogao da "inspiriše anti-vaksere protiv obavezne vakcinacije u Australiji", srpski teniser se u tu zemlju vratio u istoj godini u kojoj je iz nje bio deportovan.

Kako javlja australijski "Ejdž", Đoković je u Australiju stigao u utorak uveče po lokalnom vremenu, a to je potvrdio i Kreg Tajli, prvi čovek australijskog tenisa i Australijan opena. Tajli je novinarima rekao da će Đoković biti glavni kandidat za borbu za trofej u Melburnu, na prvom grend slemu sezone.

"Mislim da će on biti igrač kojeg će biti najteže pobediti. On je završio 2022. igrajući najbolji tenis. On želi da izjednači trenutni rekord po grend slemovima koji drži Rafa (Nadal, prim. aut). On ima cilj da bude najveći svih vremena", počeo je Tajli na konferenciji za medije u utorak ujutro po australijskom vremenu.

Tajli se potom osvrnuo i na to kakav bi prijem Đoković mogao da ima kod publike, prvo na turniru u Adelejdu (2. do 8. januara), a potom i na Australijan openu (16. do 29. januara).

"Imam veliko poverenje u australijsku javnost. Mi smo veoma dobro obrazovana sportska javnost, posebno oni koji dolaze na tenis. Oni vole svoj tenis, vole da vide velikane, vole da vide sjajne mečeve. I imam puno poverenja da će navijači reagovati onako kako se nadamo da će reagovati i da će imati poštovanje prema tome", rekao je Tajli, aludirajući na doček kakav bi Novak Đoković mogao da ima u Australiji.

image