Savršeni Jokić - Srbin razbijao Kingse, Denver sa "minus 20" preokretom do pobede

Nastavlja srpski centar da pruža sjajne partije u dresu Nagetsa

Nikola Jokić je u prethodne dve sezone u NBA ligi bivao proglašen za najkorisnijeg igrača, a zbog toga, mnogi su očekivali srpski centar u novoj sezoni zabeleži pad u svojim partijama. Ali tako nešto se nipošto ne dešava.

Zvezda Denver Nagetsa nastavlja da briljira na parketima širom NBA lige, a ovog puta je na gotovo perfektan način predvodio svoj tim do preokreta u Sakramentu i trijumfa 113:106.

Denver je u drugoj četvrtini imao zaostatak od čak 20 poena, ali na krilima MVP-a Jokića uspeli su da preokrenu. On je meč završio sa 20 poena, 11 asistencija i devet skokova, pa mu je tako zamalo izmakao još jedan "tripl-dabl" učinak.

Ipak, fenomenalno je i koliko je tokom svojih 37 minuta na parketu Jokić bio efikasan. Šutirao je 7/10 za dva poena, sa distance nije ni pokušavao, a zanimljivo je da je meč okončao bez ijedne izgubljene lopte. I to je prava retkost, imajući u vidu koliko vremena lopta provodi baš u njegovim rukama.

Jokić je imao pomoć u Majklu Porteru junioru koji je ubacio 30 poena, dok je i Džamal Marej bio odličan sa 25, uz sedam asistencija. U poraženom Sakramentu Dearon Foks je ubacio 26, Kevin Erter 21, a Harison Barns tek 13.

Denver se sada učvrstio na prvom mestu Zapadne konferencije, pošto sa 22 pobede imaju jedan trijumf više od Nju Orleansa i dva više od Memfisa.