Ozbiljna povreda Pokuševskog - pao i uhvatio se za koleno, Oklahoma strepi

Mladi srpski košarkaš je kratko igrao u pobedi Oklahome nad San Antoniom zbog povrede koja bi mogla da ga duže odvoji od terena

Mnogo akcije viđeno je u NBA ligi u noći između utorka i srede. Nikola Jokić je odigrao sjajnu partiju u preokretu Denvera protiv Sakramenta, dok je Luka Dončić ubacio nestvarnih 60 poena u trijumfu Dalasa nad Njujorkom.

Ali stigle su i loše vesti. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski doživeo je nezgodnu povredu u pobedi Oklahome nad San Antonijem 130:114 zbog koje se sumnja čak i na povredu kolena.

Pokuševski je protiv Sparsa igrao manje od dva minuta, pre nego što je završio na parketu. On je prilikom pokušaja u skoku da dođe do lopte bio u duelu sa igračem San Antonija i potom je nezgodno doskočio.

Ostao je na parketu, na licu je imao bolnu grimasu, a odmah su počele i spekulacije o kakvoj povredi se radi. Iako je u prvi mah delovalo da se radi o skočnom zglobu, u SAD se spekuliše da je ipak možda povreda kolena, koja može da bude daleko ozbiljnije prirode.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se da se Pokuševski uhvatio za koleno dok je odmahivao glavom, verovatno zbog bolova. Zbog toga nije isključeno da se radi o povredi ukrštenih ligamenata, jedne od najtežih u sportu. No, iz Oklahome je potvrđeno da će se oglasiti tek u sredu po ovom pitanju, pošto nakon meča nisu davali nikakve informacije.

Inače, u pobedi Oklahome najbolji je bio Šej Gildžijus Aleksander sa 28 poena, a Majk Muskala je dodao 19. Za poražene Sparse istakli su se Devin Vasel sa 20 i Keldon Džonson sa 19 poena.