Đoković trenirao u Australiji - u januaru mu pravili "pakao", sad je sve drugačije

Osvajač 21 grend slem trofeja ponovo je u Australiji, zemlji u kojoj je istorijski beležio najbolje rezultate

Novak Đoković je ponovo u Australiji, ali ovoga puta, oči čitavog sveta nisu bile uprte u tom pravcu. Za razliku od početka 2022. godine, srpski teniser je sada bez ikakvih problema stigao u Australiju.

On je u utorak doputovao u Adelejd, gde ga od 1. januara očekuje turnir iz serije 250, a Đoković je u tom gradu u sredu odradio i prvi trening.

Đoković je izgledao dobro na terenu, primetili su australijski novinari, dok je posebno primetno bilo i to što je ovaj trening izgledao poput svakog drugog, za razliku od onih koje smo imali prilike da vidimo u Melburnu prošlog januara.

Tada je Đoković bio pod budnom pažnjom čitavog sveta, kada je isprva pobedio australijsku vlast na sudu, i kada mu je na kratko bilo omogućeno da se slobodno kreće u Australiji. Ipak, dan pre početka Australijan opena, Novak je bio deportovan iz zemlje zbog "mogućnosti da pojača sentimente anti-vaksera protiv obavezne kovid-19 vakcinacije".

Skoro godinu dana kasnije, ništa od toga se više ne pominje kao problem. Vlasti u Australiji su se u međuvremenu promenile, ograničenja ulaska u zemlju gotovo da ne postoje, a Novaku je bila ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u zemlju koja je stupila na snagu automatski po njegovoj deportaciji. Ove godine, Đoković može da se fokusira isključivo na tenis.

Posle Adelejda, Novak će se na Australijan openu boriti za svoju 10. titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem u karijeri. Taj turnir na programu je od 16. do 29. januara 2023.