Nadal: Dobro je za tenis da Đoković igra u Australiji, motivisan sam

Španac će na Australijan openu braniti titulu, a zna se da će srpski teniser u Melburnu ponovo biti glavni kandidat za osvajanje trofeja

Novak Đoković je stigao u Australiju i odradio je prvi trening u Adelejdu, skoro godinu dana nakon što je bio deportovan iz te zemlje početkom 2022. Njegov dolazak u Australiju nije propraćen tako burno kao prošlog januara, ali jeste tema o kojoj se priča.

Tako je i Rafael Nadal izjavio da je dolazak Novaka Đokovića u Australiju dobar za tenis i navijače u ovoj zemlji, preneli su australijski mediji.

"Đoković je ovde, to je dobro za tenis, dobro je i za navijače. Videćemo šta će da se dogodi. Najbolji na kraju uvek pobedi", rekao je Nadal pred početak Junajted kupa u Sidneju.

Nadal i Đoković će potom učestvovati na Australijan openu, koji startuje 16. januara naredne godine. Nadal će braniti titulu na prvom grend slem turniru sezone, dok će srpski teniser jurišati na izjednačavanje Špančevog rekorda od 22 grend slem trofeja.

"Motivisan sam da dobro počnem. Najvažnije je da sam zdrav. Verujem da ću biti konkurentan na Australijan openu", dodao je Nadal i istakao da ne veruje da će mu ovogodišnji nastup na turniru u Melburnu biti poslednji u karijeri.

"Ne mislim da će mi ovo biti poslednji put. Međutim, sa 36 godina nikada ne znate. Svestan sam toga, ali sada ne želim o tome da razmišljam. Potpuno sam fokusiran na sadašnjost i radujem se novim izazovima", zaključio je Nadal.