Sport

Vazura: Partizan želi jedno pojačanje, uložićemo da se borimo za Ligu šampiona

Generalni direktor crno-belih pričao je o zimskom prelaznom roku, ali i situaciji na relaciji Fudbalskog kluba i Jugoslovenskog sportskog društva Partizan
Vazura: Partizan želi jedno pojačanje, uložićemo da se borimo za Ligu šampiona© Antonio Ahel/ATAImages

Fudbaleri Partizana započeli su prošle sedmice pripreme za drugi deo sezone, posle višenedeljne pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru. U prostorijama sportskog centra "Partizan-Teleoptik" u Zemunu, crno-beli su u sredu održali zvaničnu prozivku igrača.

Tom prilikom, igračima se prvo obratio predsednik kluba Milorad Vučelić, poželevši im uspešnu 2023. godinu, dok je zanimljiv razgovor sa novinarima imao generalni direktor Miloš Vazura.

On je istakao da je za Partizan prelazni rok već počeo i da se planski radi na dovođenju nekog pojačanja.

"Naravno da se radi. Prelazni rok je počeo. Trener je dao komentar da neće biti mnogo dolazaka, ali da ćemo dovesti igrača koji će pomoći ekipi. Svesni ste da takav igrač košta. Do sada smo pogađali sve strance, tj. sportski sektor. Nadam se da će tako biti i ovog puta. Trenutno je jedan igrač u pitanju, jedan se pojavio zanimljiv stručnom štabu. Trenutno su svi na odmorima, ali od 5. januara će postati ozbiljnije. Ne odlučujemo samo mi, moramo i sa klubom da se dogovorimo. Kada trener traži igrača, on sigurno nije slobodan i košta ozbiljno, ali spremni smo da uložimo i da se borimo za Ligu šampiona", rekao je Vazura i potom istakao da još uvek nema ponuda za odlazak igrača.

"Ko god da priča da ima ponude nije istina. Ne samo kod nas, nego u evropskom fudbalu. Idu praznici, bio je katolički Božić, nema ponuda, samo razgovora. Ali neće biti mnogo odlazaka iz Partizana, kostur tima neće otići i neće biti promena. Možda odu igrači na koje trener ne računa i koji nam ne bi stvarali troškove plata."

U proteklom periodu, Rikardo Gomeš je dobio srpski pasoš, pa će se i on uz Bibarsa Natha računati kao domaći igrač u Superligi Srbije, zbog čega je Vazura istakao da crno-beli neće imati problema sa brojem stranaca u timu. Ipak, poseban deo razgovora bio je posvećen odnosima FK Partizan sa sportskim društvom, nakon burnih događaja prethodnih meseci.

"Njihovo je pravo da kritikuju i hvale. Mi iz FK Partizan imamo isti stav i on će ostati, a oni neka rade šta hoće i to je to. Oni opominju [za ulaganje u stadion, prim. aut], ali mi ćemo imati Skupštinu u petak, biće koktel i mi funkcionišemo normalno. Slučaj na sudu će biti gotov krajem januara i kakva god da bude odluka mi ćemo je ispoštovati", rekao je generalni direktor crno-belih i potom se osvrnuo na opomenu JSD Partizan oko ulaganja u stadion.

"Fudbalski klub je prošle godine ulagao u stadion, kapije su obezbeđene, kamere, uložili smo zbog UEFA. Posle 20 godina smo uložili u drenaže terena, u toalete svlačionica. I te kako smo uložili, i u blatušu, jer ona više nije blatuša kao što je nazvana. To su milionska ulaganja. Ne možemo odjednom da uložimo, ali radimo na tome, kao i na projektu novih reflektora", zaključio je Miloš Vazura.

image