Rodri probio led, Holand završio posao protiv Lidsa

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti ekipu Lidsa sa 1:3 (0:1) u meču 17. kola Premijer lige.

Izabranici Pepa Gvardiole opravdali su status favorita i nastavili trku sa Arsenalom za lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

Siti je u prvoj utakmici nakon pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru, u dosta mešovitom sastavu, uspeo da na vreme postigne golove i dođe do zaslužena tri boda.

Prvo poluvreme obeležili su Džek Griliš, nemarnost odbrane Lidsa i Rodri.

Griliš je bio pravi tragičar u prvih 45 minuta, pošto je promašio bar četiri veoma izgledne prilike za postizanje gola.

Delovalo je da će domaćin uspeti da se odbrani od naleta tima iz Mančestera, ali je u drugom minutu nadoknade, Lids želeo da dođe do gola, čime je otvorio isuviše prostora na svojoj polovini, a Siti je to znao da kazni.

De Brujne je povukao kontru, poslao loptu u peterac rivala, a tamo se najbolje snašao Rodri, koji je smestio loptu u mrežu.

Sve što je disciplinom i odbranom u prethodnom periodu do tada uradio, Lids je prosuo u nadoknadi vremena.

Gol Sitija u samoj završnici prvog dela, doneo je gostima rasterećeniju igru u nastavku i brzo se to odrazilo na rezultat.

Šest minuta u nastavku je prošlo, kada su "građani" ponovo kaznili grešku domaćih.

Defanzivci Lidsa izgubili su loptu pred svojim golom, Griliš je izbio sam pred golmana Meslijea, ali je nesebično uposlio Holanda, koji nije imao težak zadatak da povisi na 2:0.

Norveški napadač rešio je sve nedoumice i pitanje pobednika ovog meča u 64. minutu.

Ponovo su glavni akteri bili on i Griliš, koji mu je sa leve strane poslao povratni pas, a Holand iz prvog dodira postiže novi pogodak i povećava prednost gostiju na 3:0.

Bio je to 20. pogodak Holanda u Premijer ligi ove sezone, na samo 14 odigranih utakmica.

Uspeo je Lids da učini završnicu meča zanimljivijom, pošto je prvo u 73. minutu golom Strujika nakon kornera smanjio na 2:1, a potom u 80. minutu bio veoma blizu novog pogotka, ali je udarac Gelharta otišao tik pored gola Sitija.