Sport

Najbolji centar NBA lige i +19 nisu bili dovoljni – poraz Jokićevog Denvera od Sakramenta

Nagetsi nisu uspeli drugu noć zaredom da savladaju Sakramento, iako su pred poslednju četvrtinu imali prednost od 19 poena
Najbolji centar NBA lige i +19 nisu bili dovoljni – poraz Jokićevog Denvera od Sakramenta© Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Košarkaši Denvera poraženi su od Sakramenta rezultatom 127:126 nakon velikog preokreta, uprkos još jednoj fantastičnoj partiji našeg Nikole Jokića.

Najbolji srpski košarkaš na terenu je proveo nešto više od 32 minuta i za to vreme postigao 40 poena, uhvatio sedam skokova i zabeležio šest asistencija.

Ponovo je izuzetno šutirao iz igre, pogodio 15 od 24 pokušaja, uz 10 od 10 sa linije za slobodna bacanja.

Zabeležio je pet izgubljenih lopti, ali je to nadomestio po jednom ukradenom loptom i blokadom.

Međutim, to nije bilo dovoljno da se sačuva velika prednost, pošto je franšiza iz Kolorada u nekoliko navrata imala +19. Poslednji put u samom finišu treće četvrtine, kada je rezultat iznosio 100:81.

Ekipu Majka Melouna koštao je loš finiš tog perioda, a onda i čitav sledeći, koji su "kraljevi" dobili 33:21 i u neizvesnoj završnici stigli do trijumfa.

Jokić je na pet sekundi do kraja imao šansu da svom timu, sa nivoa slobodnih bacanja pri rezultatu 126:126 donese dva poena prednosti, pa i pobedu Denveru, ali lopta prosto nije želela da uđe u koš.

Denver je bio oslabljen – za tim iz Kolorada nisu nastupili Eron Gordon i Džamal Marej, a najveću podršku Jokić je imao u Bounsu Hajlendu. Mladi bek je duel završio sa 20 poena (8/16) iz igre, dok je Majkl Porter junior dodao 19 poena.

U Sakramentu su čak trojica igrača imala više od 30 poena – Malik Monk je upisao 33, Dieron Foks 31 poen i 13 asistencija, a Domantas Sabonis 31 poen, 10 skokova i 5 asistencija.

Denver je prekinuo seriju od pet uzastopnih pobeda, ali je i dalje na čelu tabele Zapadne konferencije sa 22 pobede i 12 poraza, dok je Sakramento na skoru 18-15.

Standings provided by Sofascore

image