Holand: Gladniji sam i spremniji nego ikada do sad

Fudbaler Mančester sitija, Erling Holand, priznao je da je jedva čekao da se nastavi sezona u Premijer ligi

Mančester siti je u gostima pobedio Lids 3:1 u 17. kolu Premijer lige, a norveški napadač je postigao dva gola.

"Bio sam kod kuće, ljut što ne igram na Mundijalu. Gledanje drugih fudbalera, koji daju golove za pobede na SP me nekako pokreće, motiviše i iritira. Sada sam gladniji i spremniji nego ikada", rekao je Holand.

On se ove sezone 26 puta upisao u listu strelaca na 20 utakmica, a kaže da je mogao da postigne pet golova na utakmici sa Lidsom.

"Pobedili smo, to je najvažnije. Vidite da je sada Arsenal na vrhu, moramo da ih jurimo i zaista sam srećan zbog pobede, ali ja kao napadač sam mogao da postignem neki gol više. To je život, šta da radim? Moram da treniram", naveo je Holand.

Mančester siti se nalazi na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala.

Uprkos golovima, menadžer Sitija, Pep Gvardiola, siguran je da Holand nije dostigao optimalni nivo forme pošto se još nije oporavio od povrede stopala.

"Oduševljeni smo zbog toga koliko je skroman, uz toliku reputaciju koju ima. Izuzetan momak, radna etika, on je velika pretnja svakoj protivničkoj ekipi. Uvek je na pravom mestu u pravo vreme, zasta je dobar. Mislim da još nije na najboljem nivou zbog povrede, nije mu lako da pomera to veliko telo, ali što više minuta bude igrao, biće bolji", istakao je Gvardiola.

On je prokomentarisao i igru engleskog reprezentativca Džeka Griliša.

"Griliš je imao dve briljantne asistencije. Kada Džek i Rijad Marez mogu da imaju loptu, onda imamo pravi tempo. Ali, i pored toga moramo da postižemo golove. Važno je da se koriste šanse, to je mentalno pitanje. Znamo sa treninga šta on može i za šta je sposoban. On nije napadač, ali veona dobro može da daje golove. Samo sebi treba da kaže - daću gol. Kada se to desi, davaće golove", rekao je Gvardiola.