Partizanova slatka evropska noć, Egzum srušio Bajern

Ekipa Željka Obradovića u 16. kolu Evrolige savladala rivala iz Minhena

Košarkaši Partizana stigli su do pete uzastopne pobede u svim takmičenjima, a treće u Evroligi. Nakon Efesa i Fenerbahčea, ni Bajern nije mogao da izađe na kraj sa timom Željka Obradovića.

Crno-beli su slavili 83:77 uz malo problema u poslednjim minutima meča, iako su u jednom trenutku imali i 15 poena prednosti.

Partizan je odlično počeo utakmicu 9:0, ali su glavnu prednost ipak stekli u drugoj četvrtini. Otišli su na poluvreme sa 12 poena prednosti (41:29), koja je u poslednjoj deonici počela da se topi.

To je najviše bilo zahvaljujući šutu Bavaraca koji je konačno proradio. Ipak, proradio je i Dante Egzum, koji je bio fantastičan u drugom poluvremenu. On je i bio najbolji pojedinac na meču, sa 19 ubačenih poena.

Crno-beli su mogli da se oslone i Matijasa Lesora, koji je stigao do "dabl-dabl" učinka od 16 poena i 11 skokova. Uz to i Zek Ledej je bio blizu istog, sa 15 poena i devet skokova. Dvocifren je bio još i Jam Madar sa 14 poena.

U redovima tima Andree Trinkijerija je Otelo Hanter imao 16 poena i 14 skokova, a po 14 poena su upisali Ogustin Rubi i Ognjen Jaramaz. Ipak, kontrola utakmice koju je Partizan imao tokom gotovo čitavog susreta ispostavila se presudnom.

29. dec 2022 • 22:31

Pobeda Partizana 83:77!

Velika pobeda Partizana protiv Bajerna u 16. kolu Evrolige, ovo je sedmi trijumf za crno-bele. Imali su dvocifrenu prednost, i do 15 poena razlike, ali je na kraju Bajern prišao na četiri poena u poslednjem minutu.

Ipak, na krilima Dantea Egzuma i Matijasa Lesora stiže Partizan do važne evropske pobede.

35' - Bajern smašio na 68:63

Problemi za Partizan na startu četvrte četvrtine. Serija 12:4 dovodi Bavarce na pet poena zaostatka i odmah utakmica preti da ode u veliku neizvesnost do samog kraja meča.

Kraj treće četvrtine - 59:49

Šteta, imao je Partizan 15 poena prednosti u poslednjem minutu treće četvrtine, ali pet olako primljenih poena je dovelo Bajern do značajno podnošljivijih 10 poena zaostatka.

Sjajna četvrtina Dantea Egzuma koji je postigao sedam poena u nizu u jednom trenutku.

25' - Isto odstojanje (47:35)

I dalje je "plus 12" za Partizan, malo sporiji ritam u prvoj polovini treće četvrtine. Lesor dominira pod košem sa 12 poena i čak sedam skokova.

Kraj poluvremena - Partizan vodi 41:29!

Partizan je prvi put na meču stigao do dvocifrene prednosti, 39:29 na 1:40 pre kraja poluvremena. Madar potom pogađa sa poludistance za "plus 12" na poluvremenu.

15' - Partizan održava prednost (28:22)

Ledej nastavlja u jakom ritmu, ali su se važnim poenima priključili i Smailagić i Avramović.

Kraj prve četvrtine - 19:14

Odlično je Partizan počeo meč, malo su olako vratili Bajern u igru, ali u suštini je ovo bio dobar start utakmice.

Madar sa šest i Ledej sa pet poena predvode Partizan u prvih 10 minuta.

7' - Sada serija Bajerna za 11:9

Partizan je otvorio meč 11:2, ali onda serija 7:0 gostiju iz Minhena dovodi do reakcije i tajm-auta Obradovića. Dve trojke u nizu su olako "istopile" prednost.

4' - Furiozni Partizan do 9:0

Morao je Andrea Trinkijeri već u četvrtom minutu meča da traži tajm-aut, jer Partizan otvara meč rezultatom 9:0. Ledej i Madar su postigli sve poene za crno-bele.

1' - Počela je utakmica

Počela je utakmica u "Štark areni", a prvi napad je za Partizan.

Prva petorka za Partizan: Ledej, Naneli, Lesor, Trifunović, Madar.

Prva petorka Bajerna: Vajler-Bab, Bonga, Jaramaz, Rubit, Gilespi.

Tabela Evrolige

Ovakvo je trenutno stanje na tabeli Evrolige: