Ovo je Đokovićev žreb u Adelajdu – prvo Francuz, posle prete Medvedev i Hačanov

Turnir u Adelajdu igra se od 2. do 8. januara, a za sada je poznato da Đoković neće nastupiti prvog dana 2023. godine

Novak Đoković je u utorak stigao u Australiju, gotovo godinu dana nakon što je početkom 2022. bio deportovan iz te zemlje. Sada se sprema za početak nove sezone i ATP turnira u Adelajdu.

Srpski teniser će pokušati da ovaj turnir osvoji prvi put posle 16 godina, a poznato je i kako izgleda njegov potencijalni put na putu do trofeja na turniru iz serije ATP 250.

Takmičenje u Adelajdu startuje 1. januara 2023. i Đoković će u prvom kolu kao prvi nosilac igrati protiv Francuza Konstanta Lestijena. Ukoliko upiše trijumf, u drugoj rundi ga čeka bolji iz duela Džordana Tompsona (Australija) i Kventina Halisa (Francuska).

Potencijalni rivali Đokovića u četvrtfinalu su Denis Šapovalov i Mikael Imer, koji će u prvim kolima igrati protiv dva kvalifikanta. U polufinalu bi projektovan mogao da bude duel sa Danilom Medvedevim, ruskim teniserom koji je treći nosilac, mada će i na njegovom putu biti sunarodnik Karen Hačanov.

U istoj polovini žreba je još jedan srpski teniser – Miomir Kecmanović u prvom kolu igra protiv domaćeg igrača Kristofera O'Konela, a ukoliko slavi, u drugom kolu ga čeka ili Medvedev ili Italijan Lorenco Sonego.

U drugoj polovini žreba najbolje rangirani igrač je Feliks Ože-Alijasim, a tu su i Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner i Endi Mari.