Sport

Bogdanović se ispromašivao, Lebron sa 47 poena utišao Atlantu

Srpski košarkaš bio je deo spektakla Lebrona Džejmsa, a možda su za Hokse stvari mogle da budu bolje da Bogdanović nije promašio čak devet šuteva za tri poena
Bogdanović se ispromašivao, Lebron sa 47 poena utišao Atlantu© Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Košarkaši Atlante upisali su poraz na domaćem terenu na kraju 2022. godine od Los Anđeles Lejkersa, a Hoksima nije pomogla ni solidna partija Bogdana Bogdanovića.

A kako i bi, kada je Lebron Džejms imao svoj spektakl u timu Lejkersa, završivši meč sa neverovatnih 47 poena, vodivši goste do pobede 130:121.

Džejms je bio fenomenalan i na pragu "tripl-dabla", pošto je imao i 10 skokova i devet asistencija, a tokom večeri je šutirao 18/27 iz igre. Samo ga je Tomas Brajant pratio sa 19 poena i 17 skokova, ali i to je Lejkersima bilo dovoljno da slave na Istoku.

Bogdanović nije bio starter u timu Atlante, ali za 34 minuta na parketu jeste imao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Mogla je ovo da bude daleko bolja njegova partija da je iole bolje šutirao za tri poena - "mršave" tri trojke iz čak 12 pokušaja.

Trej Jang je predvodio Atlantu sa 29 poena, a Dežonte Marej je dodao 20. Uz Bogdanovićevih 17, i Onijeka Okongvu je doprineo istim učinkom, a Džejlen Džonson je dodao 15. Sve to bilo je malo za Lebrona...

Atlanta tako godinu završava na devetom mestu Istoka sa skorom 17-19, dok su Lejkersi tek 13. na Zapadu, sa učinkom 15-21.

Standings provided by Sofascore
image