Bogdanović se ispromašivao, Lebron sa 47 poena utišao Atlantu

Srpski košarkaš bio je deo spektakla Lebrona Džejmsa, a možda su za Hokse stvari mogle da budu bolje da Bogdanović nije promašio čak devet šuteva za tri poena

Košarkaši Atlante upisali su poraz na domaćem terenu na kraju 2022. godine od Los Anđeles Lejkersa, a Hoksima nije pomogla ni solidna partija Bogdana Bogdanovića.

A kako i bi, kada je Lebron Džejms imao svoj spektakl u timu Lejkersa, završivši meč sa neverovatnih 47 poena, vodivši goste do pobede 130:121.

Džejms je bio fenomenalan i na pragu "tripl-dabla", pošto je imao i 10 skokova i devet asistencija, a tokom večeri je šutirao 18/27 iz igre. Samo ga je Tomas Brajant pratio sa 19 poena i 17 skokova, ali i to je Lejkersima bilo dovoljno da slave na Istoku.

Bogdanović nije bio starter u timu Atlante, ali za 34 minuta na parketu jeste imao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Mogla je ovo da bude daleko bolja njegova partija da je iole bolje šutirao za tri poena - "mršave" tri trojke iz čak 12 pokušaja.

Trej Jang je predvodio Atlantu sa 29 poena, a Dežonte Marej je dodao 20. Uz Bogdanovićevih 17, i Onijeka Okongvu je doprineo istim učinkom, a Džejlen Džonson je dodao 15. Sve to bilo je malo za Lebrona...

Atlanta tako godinu završava na devetom mestu Istoka sa skorom 17-19, dok su Lejkersi tek 13. na Zapadu, sa učinkom 15-21.