Sport

Mirotić šokiran greškom sudija protiv Zvezde: I kako da im navijači ne zvižde?

Košarkaš Barselone je bio presudan za trijumf protiv Crvene zvezde, a nakon meča je pružio i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji
Mirotić šokiran greškom sudija protiv Zvezde: I kako da im navijači ne zvižde?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić izjavio je da je katalonski klub uz malo sreće stigao do trijumfa nad Crvenom zvezdom u 16. kolu Evrolige.

Barselona je posle produžetka pobedila Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 99:94. Mirotić je trojkom u poslednjoj sekundi regularnog dela meča doneo izjednačenje Barseloni, 84:84.

"Da budem iskren nisam ni ja ovo očekivao. Lopta je ušla uz malo sreće. Moram da budem iskren, Zvezda je bila bolja i imala utakmicu u svojim rukama, ali ovo je košarka i male greške te dovedu do toga da izgubiš. Srećan sam što je ekipa pobedila, a ovo je bilo prelepo veče u Pioniru i hvala navijačima na prelepom dočeku", rekao je Mirotić novinarima po završetku meča.

Na snimcima, koji su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se da je Mirotić nagazio aut liniju pre nego što je postigao trojku.

"Nisam znao... I kako posle da navijači ne zvižde sudijama? Šokiran sam. Mislim da te stvari ne bi smele da se dešavaju, jer imamo toliko kamera, usporene snimke i sve ostalo. Zašto bih ja sumnjao, taman posla. Nisam video to stvarno, ali idemo dalje", dodao je košarkaš Barselone.

On je na kraju uputio podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Želim zdravlje svima u 2023. godini. Da se borimo i dalje da imamo veru. Posebno šaljem podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji sada dosta trpi i verujem da će se situacija smiriti. Nema predaje, idemo sa verom u Boga i moramo da budemo zajedno i da se borimo i da trpimo iskušenje pre nego što budemo bolji", zaključio je Mirotić.

image