Sport

Dončić igra košarku sa druge planete

Slovenac je i treći put na poslednjih pet utakmica upisao učinak od najmanje 50 ubačenih poena
Dončić igra košarku sa druge planete© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Košarkaši Dalasa pobedili su kao gosti San Antonio 126:125 u teksaškom derbiju koji je ponovo obeležio jedan od najboljih igrača NBA lige – Luka Dončić.

Dončić je ponovo predvodio "telad" do trijumfa i to sa 51 ponom (18/29 iz igre, 6/10 za tri, 9/15 slobodna bacanja), ali i devet asistencija, šest skokova i jednom blokadom.

Slovenac je i treći put na poslednjih pet utakmica upisao učinak od najmanje 50 ubačenih poena.

Ekipa Džejsona Kida je u većem delu utakmice imala prednost, u jednom trenutku i 17 poena viška, ali su Sparsi uspeli da se vrate.

U samom finišu domaćin je imao priliku da izbori produžetak, ali je Tre Džons pri rezultatu 126:124 realizovao samo jedno od dva slobodna bacanja.

Dončić se dokopao lopte, a na 1,1 sekund pre kraja šutirao penale. Prvo je promašio, a onda i drugo, namerno, lopta mu se vratila u ruke i vreme je isteklo.

Meveriksi su u seriji od šest pobeda i trenutno su četvrti sa skorom 21-16, dok su "mamuze" pretposlednje sa 12 pobeda i čak 24 neuspeha.

U novogodišnjoj noći pobede u NBA ligi ostvarili su još Bruklin netsi, Klivlend kavalirsi, Njujork niksi, Memfis grizlisi, Detroit pistonsi, Filadelfija seventisiksersi i Majami hit.

Standings provided by Sofascore
image