Sport

Zvezda se žalila Evroligi – traži pobedu nad Barselonom zbog koša iz auta

Košarkaški klub Crvena zvezda uputio je zvaničnu žalbu Evroligi i zatražio da se utakmica 16. kola protiv Barselone registruje u njenu korist ili poništi
Zvezda se žalila Evroligi – traži pobedu nad Barselonom zbog koša iz auta© Dusan Milenkovic/ATAImages

Crveno-beli su se odlučili na žalbu nakon što je ranije i Evroliga zvanično priznala da je Nikola Mirotić gazio aut-liniju pre nego što je uz zvuk sirene pogodio trojku za izjednačenje (84:84) i produžetak.

"Tokom utakmice 16. kola Evrolige izmedju Crvene zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde do kraja Kori Higins je ubacio loptu u igru, napravio dribling i poslao pas ka Nikoli Mirotiću", navodi se u saopštenju Evrolige.

"Dok je prihvatao loptu, Nikola Mirotić je gazio liniju i tako izašao van granica igrališta, što je trebalo da rezultuje predaji poseda Crvenoj zvezdi na 3,3 sekunde do kraja."

Katalonci su u dodatnih pet minuta došli do pobede 99:94.

"Nisam znao... I kako posle da navijači ne zvižde sudijama? Šokiran sam. Mislim da te stvari ne bi smele da se dešavaju, jer imamo toliko kamera, usporene snimke i sve ostalo. Zašto bih ja sumnjao, taman posla. Nisam video to stvarno, ali idemo dalje", istakao je Mirotić.

Na saopštenje je reagovao i razočarani centar srpskog šampiona Hasan Martin koji je zbog povrede propustio okršaj sa "blaugranom".

Crveno-bele 6. januara u 17. kolu Evrolige očekuje gostovanje kod Valensije.

image