Sport

Strašne scene u Americi - NFL igrača (24) oživljavali na terenu, u kritičnom je stanju

Damar Hamlin se samo srušio, a nakon toga su doktori morali da ga reanimiraju na licu mesta
Strašne scene u Americi - NFL igrača (24) oživljavali na terenu, u kritičnom je stanjuGetty © Kirk Irwin / Stringer

Užasne scene viđene su u NFL ligi! Igrač Bafalo Bilsa Damar Hamlin doživeo je srčani udar na utakmici protiv Sinsinatija, kada je kolabirao na terenu.

Doktori su mu se borili za život na samom terenu, a nakon potresnih scena, utakmica je bila prekinuta i odložena.

Hamlin, koji igra na poziciji sejftija, pretrpeo je start Tija Higinsa, vajd risivera Sinsinati Bengalsa, kada je završio na travi. Ustao je na noge, a potom se srušio na leđa. To je dovelo do velikog šoka na stadionu i urgentne reacije doktorskih službi. Medicinski tim Bafala je utrčao na teren, a Hamlin je morao da bude reanimiran na licu mesta, nakon što mu je srce stalo

Odmah je bio odvezen u bolnicu, utakmica je bila odložena od strane NFL lige, a oko osam časova po srednjeevropskom vremenu, stigle su informacije da se Hamlin nalazi u kritičnom stanju.

"Damar Hamlin je preživeo srčani udar nakon udarca na našoj utakmici sa Bengalsima. Njegov rad srca je ponovo pokrenut na terenu i on je prebačen u "UC medicinski centar" kako bi dalje bio lečen i testiran. Trenutno je pod sedativima i u kritičnom je stanju", navodi se u zvaničnom saopštenju Bafalo Bilsa.

Sve se odigralo u prvoj četvrtini, a NFL je doneo odluku da zbog brige o zdravlju igrača taj meč ne može da bude nastavljen. Igrači Bafala bili su snimljeni tokom televizijskog prenosa kako plaču i teško podnose dešavanja pred njima.

Damar Hamlin je studirao na Univerzitetu Pitsburg, a nakon toga je bio izabran kao 212. pik na NFL draftu 2021. godine. Od prošle sezone nosi dres Bafalo Bilsa.

image