Sport

Istorija u NBA - ubacio 71 poen, ovo nije viđeno još od Kobija Brajanta

Bek Kavsa Donovan Mičel ostvario je najbolju poentersku partiju u poslednjih 17 godina
Istorija u NBA - ubacio 71 poen, ovo nije viđeno još od Kobija BrajantaGetty © Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

Neverovatna noć u NBA ligi. Klej Tompson je sa 54 poena predvodio Golden Stejt u pobedi nad Atlantom, ali ni on nije bio ni blizu onoga što je uspeo da ostvari Donovan Mičel.

Nestvaran susret Klivlenda i Čikaga završen je pobedom Kavalirsa 145:134 nakon produžetka, a bek pobedničkog tima ubacio je 71 poen u partiji koja će se dugo prepričavati.

Mičel je meč završio sa najboljim poenterskim učinkom još od istorijske partije Kobija Brajanta i 81 poena na meču iz 2006. godine. On je za 50 minuta na terenu šutirao 22/34, imao je i 11 asistencija i osam skokova.

Štaviše, Mičel je bio najbolji kad je bilo najvažnije, jer je u produžetku ubacio 13 od 15 poena svog tima. Ali bilo je još odličnih nastupa drugih igrača, koji su opravdano ostalo u senci Mičelovog 71 poena.

Demar Derozan je ubacio 44 poena za Bulse, Zek Lavin je dodao 26, a Nikola Vučević 20 poena i 13 skokova. Ali kako pobediti tim koji u svojim redovima ima tako raspoloženog Mičela?

Ubacio je skoro polovinu poena svog tima, postavši sedmi igrač u istoriji koji je ubacio 70 ili više poena na NBA utakmici. Naravno, postavio je i rekord franšize Kavalirsa, usput postavši jedini igrač u istoriji koji je imao dvocifren broj asistencija uz 70 ili više ubačenih poena.

image