Sport

Čelsi daje 127.000.000 evra za svetskog šampiona i obara rekord Premijer lige

Enco Fernandez bi trebalo da postane najveće pojačanje u istoriji engleskog fudbala, nakon što je prošlog meseca sa Argentinom postao prvak sveta
Čelsi daje 127.000.000 evra za svetskog šampiona i obara rekord Premijer ligeGetty © Julian Finney / Staff

Kako stvari stoje, engleska Premijer liga svakog časa bi mogla da dobije novi rekordan transfer, najveći u istoriji. Čelsi je spreman da dovede Enca Feranndeza iz portugalske Benfike i to za neverovatnih 127.000.000 evra!

Kako javlja uvek dobro obavešteni Đanluka di Marcio, ovaj posao je blizu svog završetka, a centralni vezista će postati najskuplje plaćeni igrač u istoriji najbogatije lige sveta.

Čelsi je rešio da plati i više od otkupne klauzule koja stoji u Fernandezovom ugovoru, ali zato što su sa Benfikom dogovorili da novac isplaćuju u ratam. To je prvi transfer u istoriji Premijer lige koji u britanskim funtama prebacuje 100 miliona (iznosiće oko 112.000.000 funti).

Koliko je ovaj posao neverovatan govori da je Enco u karijeri odigrao samo 108 utakmica u klupskom fudbalu. Inače, njegov bivši klub River Plejt će inkasirati 25% transfera zbog klauzule u ugovoru kada su prodavali Argentinca u Benfiku.

Tako će River zaraditi 31.750.000 evra samo kroz ovu klauzulu, što je daleko više od čak i najvećih transfera u istoriji kluba, poput prodaje Havijera Saviole u Barselonu.

Fernandez je nedavno postao šampion sveta sa Argentinom, kao jedan od ključnih igrača u timu. Ipak, postavlja se pitanje hoće li ovaj vezista moći na "Stamfordu Bridžu" da opravda tako ogromna ulaganja.

image