Sport

NBA: Rekord karijere Adetokumba

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo obeležio je proteklu noć u NBA ligi rekordom karijere
NBA: Rekord karijere AdetokumbaGetty © Stacy Revere / Staff

On je u pobedi svog tima protiv Vašingtona sa 123:113 ubacio 55 poena i zabeležio deset skokova i sedam asistencija.

Adetokumbo je šutirao iz igre 20/33, 15/16 sa linije penala, a imao je i 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti. Nekadašnji MVP je zabeležio rekord karijere kada su poeni u pitanju, a ovo je treća utakmica u nizu u kojoj postiže više od 40 poena!

Uz njega najbolji su bili Bruk Lopes sa 21 poenom, 12 skokova i šest blokada, a pobedi je doprineo i Bobi Portis sa klupe koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova.

Najbolji učinak u Vašingtonu, koji je prekinuo niz od pet pobeda, imao je Kristaps Porzingis sa 22 poena, dok je dva manje ubacio Kajl Kuzma.

Standings provided by Sofascore

Košarkaši Oklahome pobedili su Boston 150:117. Tandersi su postavili rekord po broju poena otkako su preseljeni u Oklahomu. Domaći košarkaši su igrali bez svog najboljeg strelca Šaja Gildžesa Aleksandera.

Najefikasniji u redovima Oklahome bio je Džoš Gidi sa 25 poena. Kod gostiju, najbolji su bili Džejlen Braun sa 29 i Džejson Tejtum sa 27 poena.

Košarkaši Sakramenta nadigrali su u gostima Jutu 117:115, zahvaljujući košu Derona Foksa u poslednjoj sekundi.
On je meč završio sa 37 poena, dok Damantas Sabonis dodao 21, uz 14 skokova. U ekipi Jute najbolji je bio Lauri Markanen sa 28 poena, dok je Džordan Klarkson dodao 24.

image