Dinamo Zagreb trlja ruke - prodali igrača u Premijer ligu i oborili klupski rekord

Mislav Oršić će postati novi igrač Sautemptona

Dinamo Zagreb nastavlja da pravi poslove kakve u regionu nijedan drugi klub nije ustanju da izvede. Posle serije velikih prodaja u poslednjih nekoliko godina, sada je još jedna u svojoj završnoj fazi.

Ofanzivac Mislav Oršić prodat je u redove engleskog premijerligaša Sautemptona, u transferu koji bi mogao da bude vredan 8.000.000 evra.

Kako javljaju mediji u Hrvatskoj, 30-godišnje levo krilo i najbolji strelac Dinama u evropskim takmičenjima u istoriji, preći će u Sautempton za 6.000.000 evra, uz 2.000.000 evra potencijalnih bonusa. Time će on postati najskuplje prodat igrač Dinama sa 30 ili više godina u istoriji kluba.

"Indeks" piše da je Oršić u Dinamu zarađivao 1.200.000 evra po sezoni, kao i da je za očekivanje da će na "Sent Merisu" zarađivati bar dvostruko više novca.

Sautempton je rešio da dovede Oršića kako bi im pomogao u borbi za opstanak, pošto su trenutno na poslednjem 20. mestu, sa 12 bodova, tri manje od prvog tima iznad zone ispadanja.

Oršić je u dresu Dinamo Zagreba upisao 214 nastupa i postigao 91 gol uz 40 asistencija, dok je u dresu reprezentacije Hrvatske na 27 nastupa zabeležio dva pogotka. Na nedavnom Svetskom prvenstvu je golom protiv Maroka pomogao Hrvatskoj da osvoji treće mesto.