Sport

Partizan trojkama razneo Monako - "pukla" stotka, 20 poena razlike u Areni

Crno-beli su savladali Monako izuzetno ubedljivim rezultatom, nakon sjajne četvrte četvrtine
Partizan trojkama razneo Monako - "pukla" stotka, 20 poena razlike u Areni© Dusan Milenkovic/ATAImages

Gde su tri uzastopne pobede u Evroligi, tu je i četvrta. Košarkaši Partizana su posle Efesa, Fenerbahčea i Bajerna, na kolena bacili i Monako, pošto su u uzavreloj atmosferi u "Štark areni" stigli do trijumfa 100:80.

Ekipa Željka Obradovića je fenomenalno šutersko veče krunisala sigurnim trijumfom, pošto su furioznom igrom u prvoj i četvrtoj četvrtini stvarali ključne razlike vredne osme pobede u sezoni.

Partizan je od starta meča krenuo odlično šutevima za tri poena, pa su utakmicu okončali sa čak 15 na svom kontu. Ono što su Kevin Panter i Matijas Lesor radili u prvom poluvremenu i predvodili crno-bele, tu su štafetu posle preuzeli Danilo Anđušić sa četiri trojke i Jam Madar brzopoteznim rešenjima.

Monako je uspeo da u drugoj četvrtini priđe crno-belima ubacivši 30 poena u toj deonici, onda u trećoj i da tokom nekoliko minuta imaju prednost. Ipak, za Partizanov "tornado" u poslednjoj četvrtini nisu bili spremni.

Serije poena Ledeja, Lesora, Egzuma i Anđušića su dezorijentisale igrače Monaka, u jednom crno-beli su stigli da ubace 21 poen dok su gosti imali samo jedan pogodak iz igre u toj četvrtini, pa je brzo postalo jasno da neće imati snage za preokret.

Kako su se ređale trojke igrača Partizana, tako je i temperatura na tribinama rasla, a domaći tim bivao sve bliži četvrtom uzastopnom trijumfu u Evroligi.

Na kraju, Matijas Lesor je ubacio 21 poen uz osam skokova, Kevin Panter je upisao 19 poena, dok su dvocifreni bili i Jam Madar (15), Danilo Anđušić (12), Dante Egzum (11) i Zek Ledej (10). Sa druge strane, Eli Okobo je ubacio 17 poena u timu Monaka, Alfa Dijalo je ubacio 12 poena, a Jakuba Uatara 10.

  • 5. jan 2023 • 22:50

    22:50

    Kraj - velika pobeda Partizana 100:80

    Partizan je savladao Monako nakon čak 31 ubačenog poena u četvrtoj četvrtini. Fenomenalna partija i brutalna završnica za ubedljiv trijumf.

    Standings provided by Sofascore

  • 22:41

    37' - Najveća prednost Partizana, "plus 15"

    Kako sada uživaju igrači Partizana u četvrtoj četvrtini, posle trojke Papapetrua, crno-beli vode 90:75.

    Ali koliko su se raspucali u poslednjoj četvrtini govori i prednost od 21:7 u ovoj deonici. Anđušić je dodao još jednu trojku, svoju četvrtu, pa crno-beli večeras šutiraju 15/25 sa distance. Nije ni čudo da imaju veliku prednost!

  • 22:30

    32' - Osetna prednost Partizana (77:68)

    Odličan početak četvrte četvrtine za crno-bele. Anđušić dodaje treću trojku iz trećeg pokušaja, a potom i Lesor dodaje važne poene u poslednjoj sekundi napada za "plus devet".

  • 22:21

    Čeka nas drama u finišu - 69:68 pred četvrtu četvrtinu

    Završena je treća četvrtina i to vrlo dinamična, sa malo prekida. Partizan u poslednjih 10 minuta ulazi sa prednošću nakon poena Egzuma na pet sekundi pre kraja.

    Dve vrlo važne trojke Danila Anđušića u ovoj četvrtini, nastavlja se odlično šutersko veče sa distance za crno-bele. Ipak, nekoliko slabijih defanzivnih skokova je otežavalo stvari timu Željka Obradovića.

  • 22:11

    24' - Ide trojka Pantera, 55:53

    Partizan ponovo vodi i to nakon trojke Pantera. Lopta se premišljala hoće li ili neće u koš. Prethodno je i Madar dobro reagovao da iznudi treći faul igrača Monaka u ranoj fazi treće deonice.

    Četiri trojke Pantera do sada, kapitenski predvodi crno-bele u neizvesnoj utakmici.

  • 21:48

    Kraj poluvremena - 48:47 za Partizan

    Posle prvih 20 minuta, minimalna prednost Partizana. Moglo je ovo da bude mnogo bolje, ali pad koncentracije u finišu druge četvrtine je doneo Monaku priključak i zaostatak od samo jednog poena.

    Čak 30 primljenih poena u ovih 10 minuta je problem kojim Željko Obradović neće biti zadovoljan. Moraće taj deo igre bolje u nastavku.

    Lesor i Panter su najefikasniji na meču u ovom trenutku, sa po 14 poena.

  • 21:29

    15' - Monako ponovo vodi

    Rezultat je 33:32 za Monako, prvo njihovo vođstvo posle duže vremena. Partizan je slabo otvorio drugu četvrtinu, primili su čak 16 poena i uz slaba rešenja u napadu i nekoliko izgubljenih lopti, Monako je brzo istopio onih 11 poena prednost crno-belih.

  • 21:18

    Kraj prve četvrtine - 26:17 za Partizan

    Sjajna prva četvrtina za Partizan, 26:17. U jednom trenutku, napravili su seriju 19:2 kojom su i stigli do najveće prednosti od "plus 11".

    U finišu su i gosti konačno uspevali da malo češće pogađaju, pa crno-beli imaju devet poena prednosti posle prvih 10 minuta.

  • 21:10

    6' - Serija Partizana 12:0 za "plus osam"

    Strašna serija Partizana - 12:0 i Saša Obradović mora da zove tajm-aut. Čak četiri trojke crno-belih, nove su dodali Papapetru i Madar, za eksploziju oduševljenja navijača u "Areni".

    Bilo je 9:5 za Monako, sada je 17:9 za crno-bele.

  • 21:06

    4' - Zanimljiv početak, 9:8 za Monako

    Poveo je Monako 5:0 u prvih minut i po, Majk Džejms je pogodio jednu trojku, ali onda trojke Ledeja i Pantera održavaju crno-bele u priključku i dižu navijače na noge.

image