Sport

Radmanovac za RT Balkan objasnio zašto je Baltika toliko posebna u Rusiji

Fudbalski klub Baltika glavni je kandidat za ulazak u Premijer ligu Rusije, a Nikola Radmanovac u razgovoru za RT Balkan podelio je utiske iz ovog, po mnogo čemu, specifičnog kluba

Baltika trenutno nastupa u drugom rangu takmičenja i posebna je jer se nalazi u ruskoj eksklavi na obali Baltičkog mora. Klub redovno ide na duga gostovanja za koja, nekada, putuje i više  od 7.000 kilometara.

Defanzivac je prošlog leta iz Radnika iz Surdulice prešao u klub iz Kalinjingrada, u kojem je kao glavni cilj postavljen plasman u elitu.

Kako trenutno stvari stoje, na odličnom su putu – za sada su lideri u Prvoj ligi Rusije.

"Sve je na vrhunskom nivou, od same organizacije, pa sve do hemije u ekipi. Liga je izuzetno fizički zahtevna i na gostovanja ponekad letimo avionom i po nekoliko sati, ali je to u zemlji veličine Rusije sasvim normalno. Klub važi za najbolje organizovan u Prvoj ligi Rusije i bolji je čak i od nekih iz Premijer lige", rekao je Radmanovac na početku razgovora za RT Balkan.

Srpski fudbaler je zadovoljan kako se stvari odvijaju ove sezone.

"Trenutno se nalazimo na prvom mestu i nadamo se da ćemo kroz ovih 14 utakmica uspeti da ostvarimo zacrtani cilj i plasiramo se u Premijer ligu Rusije."

Radmanovac nije jedini fudbaler u Baltici sa ovih prostora, pored njega u klubu su još trojica stranaca i sva trojica su sa Balkana.

Boje Srbije "brani" još Ivan Ostojić, iz BiH je Gedeon Guzina, dok je kapiten Crnogorac Mladen Kašćelan.

"Svi smo iz zemalja bivše Jugoslavije. Mladen i Ivan su mi zaista pomogli u tolikoj meri da ne bih znao na pravi način da im se zahvalim. Gedeon je stigao u klub letos, kada i ja, a verujem da će ostati prvi strelac lige jer je zaista napadač visokog kvaliteta."

Razlika između srpskog i ruskog fudbala je prilično velika.

"Razlika je ogromna. Fudbal je zahtevniji, igrači su kvalitetniji, a infrastruktura zapanjujuća."

Nikola je za kraj razgovora poručio da ima samo jednu želju.

"Da ispunimo cilj i sezonu završimo na prvom mestu koje nam omogućuje plasman u elitu", zaključio je Radmanovac za RT Balkan.

image