Sport

Desetkovana Zvezda gostuje u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde od 20.30 časova igraju protiv Valensije u gostima u meču 17. kola Evrolige. Tok meča možete pratiti na našem portalu

Srpska ekipa sa velikim kadrovskim problemima igra na nezgodnom gostovanju u Španiji.

Duško Ivanović ne može da računa na povređene Hasana Martina, Nikolu Ivanovića i Luku Vildozu, dok Fakundo Kampaco neće moći da bude registrovan za Evroligu sve do 28. februara.

Uz to, crveno-beli su u prošlom kolu doživeli bolan poraz nakon produžetka protiv Barselone u Beogradu.

Sa druge strane, ni Valensija nije u idealnom stanju, pošto pored promenjive forme (dve pobede u poslednjih pet mečeva), zbog povreda najverovatnije neće moći da računa na Sema Van Rosoma, Viktora Klavera i Martina Hermansona.

"Igraćemo sa manjim brojem igrača na poziciji plejmejkera, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena… Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje” rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović i osvrnuo se na odsustvo Kampaca i na povrede Ivanovića i Vildoze:

"Da smo mogli da registrujemo Fakunda, bilo bi nam daleko lakše, ovako će nam biti značajno teže, ali ovi momci će morati da daju više od sebe, nema druge", dodao je crnogorski stručnjak.

Valensija dočekuje Crvenu zvezdu od 20.30 časova, a tok meča možete pratiti na našem portalu.

Standings provided by Sofascore

image