Sport

Igrao za Francusku, ali više neće da čeka - postaje reprezentativac Alžira

Husem Auar je izgleda doneo odluku o promeni nacionalnog tima koji će ubuduće predstavljati
Igrao za Francusku, ali više neće da čeka - postaje reprezentativac AlžiraGetty © Pool / Pool

Francuska ostaje bez jednog potencijalnog reprezentativca. Fudbaler Liona Husem Auar odlučio je da nakon jednog upisanog nastupa za "galske petlove" ipak promeni nacionalni tim.

Ovaj vezista će ubuduće nastupati za reprezentaciju Alžira, pošto više nema nameru da čeka na šansu u selekciji Francuske.

Auar je do sada odigrao jedan meč za Francuze i to u prijateljskoj utakmici, pa usled pravila FIFA, on neće imati problem da postane reprezentativac Alžira.

Ovaj 24-godišnjak je rođen u Lionu, ali ima alžirske korene. Njegov debi u pobedi Francuske 7:1 nad Ukrajinom ostaće i njegov poslednji za tu selekciju, pošto je predsednik Fudbalskog saveza Alžira Đaid Zefizef otkrio da je Auar doneo odluku.

Prema njegovim rečima, on je pristao da obuče dres Alžira, a navodno Zefizef pregovara sa još nekoliko igrača koji imaju alžirske korene i pravo nastupa za tu zemlju. Alžir će u martu i septembru igrati kvalifikacije za Kup afričkih nacija, koji se održava početkom 2024. godine, pa nije isključeno da se Auar priključi tom nacionalnom timu.

image