Nova muka za Liverpul - "prosipaju" bodove, a sad će morati i bez Van Dajka

Jirgen Klop je potvrdio da će holandski štoper morati da odsustvuje zbog povrede zadnje lože

Liverpul ove sezone ima dosta problema i izgleda da njima još nije došao kraj. Nakon slabih rezultata kakve na "Enfildu" niko nije očekivao, sada je stigla nova otežavajuća okolnost.

Lider tima Virdžil van Dajk doživeo je povredu zbog koje će sa terena morati da odsustvuje mesec dana, potvrdio je menadžer tima Jirgen Klop.

Liverpul je razočarao u porazu od Brentforda 1:3, a nove loše vesti su da je Holanđanin povredio zadnju ložu i da će zbog toga morati da odsustvuje u važnom periodu sezone, kada "redse" očekuje veliki broj utakmica.

"Veliko iznenađenje za nas. Jasno, dobio je jak udarac, iako nije mnogo osećao. Izveo sam ga, nisam želeo da rizikujem iako nije bilo jasno o čemu se radi, možda je i mogao da pokuša da igra. Na kraju je dijagnoza bila prilično okrutna, u pitanju su nedelje, više od mesec dana. Nadam se da će proći brzo, ali videćemo. Trenutno nije na raspolaganju i to je to. Nikada nije imao problema, niti pominjao išta ranije i samo se desilo. Tako je, kako je. Bio je to jedan sprint previše u tom trenutku", rekao je Jirgen Klop o Van Dajku.

Liverpul je trenutno na šestom mestu Premijer lige sa čak sedam bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu šampiona.