Sport

Novak o povredi: Kroz glavu mi je prošlo da neću igrati u Melburnu

Devetostruki osvajač grend slema u Melburnu pomislio je prilikom povrede da možda neće moći da nastupi na turniru na koji se vraća posle godinu dana pauze
Novak o povredi: Kroz glavu mi je prošlo da neću igrati u Melburnu© Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Adelajda pobedom nad Danilo Medvedevom 6:3, 6:4, u duelu koji je obeležila njegova povreda zadnje lože.

Osetio je bol sredinom prvog dela igre, kada je u pokušaju da stigne lopticu previše opteretio butni mišić leve noge i činilo se da je doživeo težu povredu.

Međutim, posle odlaska u svlačionicu i tretmana, preživeo je krizu i uspeo da ponovo savlada Rusa, čime je obezbedio 131. finale u karijeri.

"Srećan Božić svima koji slave! Hvala što ste došli ovde da proslavimo! Hvala svima koji ste došli i napunili tribine i napravili sjajnu atmosferu", počeo je obraćanje navijačima.

Očekivano, prvo pravo pitanje bilo je o stanju mišića.

"Srećom, nije ništa ozbiljno. Da jeste, ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut i popijem lekove za bolove. Pokušao sam da smanjim tu upalu, da izdržim, sačuvam momentum i ne dozvolim mu da mi oduzme servis. To je bio ključ. Kako je vreme prolazilo moja zadnja loža je bila sve zagrejanija, pa je tako bilo sve okej."

Priznao je i da se zabrinuo zbog predstojećeg Australijan opena, koji je na programu od 16. do 30. januara.

"Ne mogu da kažem da mi Melburn nije prošao kroz glavu. Ali na terenu ne možete da kalkulišete. U ovoj fazi moje karijere svaki meč mi je važan, i gde god da sam idem na pobedu, na svakom turniru."

Za kraj, bilo je reči i o jednom od ključnih trenutaka na meču, kada je u finišu drugog seta spasao brejk priliku drugim servisom od 200 kilometara na čas.

Stvarno? Ne mogu da se setim. Ako je to slučaj, okej (smeh). Sa Danilom nikad nije lako, morate da miksujete igru, servise, pozicije, da ga naterate da se ne oseća komotno. Igra mačke i miša, on je jedan od najboljih servera koje imamo na svetu. Napravio je dve duple servis greške na dve brejk lopte, ponekad morate da rizikujete, nekad se isplati, nekad ne. Sve je stvar trenutka", zaključio je Đoković.

On će u finalu igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde, kojem je Jošito Nišioka iz Japana predao na startu drugog seta.

Borba za trofej na programu je u nedelju u 8.30 po srednjoevropskom vremenu.

ATP turnir u Adelajdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.

Pobedniku turnira pripašće 250 bodova za ATP rang-listu i 94.560 dolara, dok će poraženi da osvoji 150 poena i 55.035 dolara.

image