Sport

Nestvarni Dončić nastavio tripl-dabl trku sa Jokićem

Fenomenalni Luka Dončić nastavio sa izuzetnim partijama i, kako stvari stoje, biće ozbiljan rival Nikoli Jokiću za MVP priznanje
Nestvarni Dončić nastavio tripl-dabl trku sa Jokićem© Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Košarkaši Dalas maveriksa su na krilima Luke Dončića nadigrali Nju Orleans pelikanse rezultatom 127:117 uz još jedan tripl-dabl slovenačkog superstara.

Dončić je na parketu proveo skoro 40 minuta i za to vreme postigao 34 poena, uz po 10 skokova i asistencija. Luka je iz igre šutirao 10/23, pogodio tri trojke iz šest pokušaja, ali i imao sedam izgubljenih lopti.

Ovo mu je bio deveti tripl-dabl u sezoni, čime se na prvom mestu rang-liste izjednačio sa Nikolom Jokićem.

"Nisam bio svestan da sam postigao tripl-dabl, ali evo, sve se vidi na semaforu", rekao je Dončić posle utakmice.

Maveriksi su sjajno otvorili utakmicu, dobrom odbranom učinili da "pelikani" za tri poena šutiraju 0/9 u prvih 12 minuta i već tada imali dvocifrenu prednost.

Sredinom druge deonice bilo je maksimalnih +23, domaćin je rutinski priveo meč kraju, a gosti iz Nju Orleansa uspeli samo da ublaže poraz.

Luku je pratio Vud sa 28 poena, Hardavej je dodao 18, Hardi 15, a Dinvidi 12.

Na drugoj strani, najefikasniji bio Valančunas sa 25 poena i 10 uhvaćenih lopti. Maršal je dodao poen manje, Džons 16 poena, Alvarado 14, a Luis 12.

Dalas je u odličnoj formi i sada zauzima četvrtu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 23-17. Nju Orleans je mesto iznad sa jednim trijumfom više i jednim porazom manje.

U ostalim utakmicama NBA lige odigranim u noći između subote i nedelje Boston je bio bolji od San Antonija 121:116, Čikago je na domaćem terenu savladao "džezere" iz Jute 126:118, dok je Orlando iskoristio neigranje najvećih zvezda Golden Stejta – 115:101.

U poslednjem okršaju Los Anđeles lejkersima pripao je košgeterski obračun sa Sakramentom, rezultatom 136:134.

Standings provided by Sofascore
image