Nestvarni Dončić nastavio tripl-dabl trku sa Jokićem

Fenomenalni Luka Dončić nastavio sa izuzetnim partijama i, kako stvari stoje, biće ozbiljan rival Nikoli Jokiću za MVP priznanje

Košarkaši Dalas maveriksa su na krilima Luke Dončića nadigrali Nju Orleans pelikanse rezultatom 127:117 uz još jedan tripl-dabl slovenačkog superstara.

Dončić je na parketu proveo skoro 40 minuta i za to vreme postigao 34 poena, uz po 10 skokova i asistencija. Luka je iz igre šutirao 10/23, pogodio tri trojke iz šest pokušaja, ali i imao sedam izgubljenih lopti.

Ovo mu je bio deveti tripl-dabl u sezoni, čime se na prvom mestu rang-liste izjednačio sa Nikolom Jokićem.

"Nisam bio svestan da sam postigao tripl-dabl, ali evo, sve se vidi na semaforu", rekao je Dončić posle utakmice.

Maveriksi su sjajno otvorili utakmicu, dobrom odbranom učinili da "pelikani" za tri poena šutiraju 0/9 u prvih 12 minuta i već tada imali dvocifrenu prednost.

Sredinom druge deonice bilo je maksimalnih +23, domaćin je rutinski priveo meč kraju, a gosti iz Nju Orleansa uspeli samo da ublaže poraz.

Luku je pratio Vud sa 28 poena, Hardavej je dodao 18, Hardi 15, a Dinvidi 12.

Na drugoj strani, najefikasniji bio Valančunas sa 25 poena i 10 uhvaćenih lopti. Maršal je dodao poen manje, Džons 16 poena, Alvarado 14, a Luis 12.

Dalas je u odličnoj formi i sada zauzima četvrtu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 23-17. Nju Orleans je mesto iznad sa jednim trijumfom više i jednim porazom manje.

U ostalim utakmicama NBA lige odigranim u noći između subote i nedelje Boston je bio bolji od San Antonija 121:116, Čikago je na domaćem terenu savladao "džezere" iz Jute 126:118, dok je Orlando iskoristio neigranje najvećih zvezda Golden Stejta – 115:101.

U poslednjem okršaju Los Anđeles lejkersima pripao je košgeterski obračun sa Sakramentom, rezultatom 136:134.