Sport

Đoković posle osvajanja titule: Hvala što me trpite

Novak Đoković posle osvajanja titule u Adelejdu zahvalio se svima koji su ga bodrili na tom putu
Đoković posle osvajanja titule: Hvala što me trpiteGetty © Sarah Reed / Stringer

Najbolji srpski teniser u finalu je savladao Sebastijana Kordu rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:4.

"Dobro veče svima, nadam se da ste uživali večeras. Nekoliko reči Sebu i timu – svaka čast, veliki napor i moram da kažem da si bio bliži pobedi nego ja, ali nisi imao sreće, dve lopte su sve odlučile. Samo nastavi tako jer si sjajan igrač", rekao je Đoković svom protivniku.

On se potom zahvalio i svom timu koji je ispaštao tokom finalnog susreta.

"Zahvalio bih svom timu što me trpe i tolerišu u dobrim i lošim vremenima, danas nije bilo lako raditi sa mnom i hvala im svima što su ovde, volim vas. Tu je i moj brat Marko kojeg ne viđam prečesto. Hvala Mare što si uz mene."

Na kraju, imao je samo reči hvale za veliki broj srpskih navijača koji su iz dana u dan punili tribine i činili da se oseća kao kod kuće.

"Bila je ovo neverovatna nedelja i vi ste je napravili još lepšom i to je za mene pravi poklon. Sve ovo je neverovatno, čak i posveta koju sam dobio i hvala vam što ste bili na svakom meču uz mene i što ste me podržavali. Definitivno je izgledao kao da igram kod kuće i vi ste učinili da iz dubine srca osetim vašu dobrodošlicu. Sjajno je što smo imali naslednika aboridžina čiji su preci ovde bili hiljadama godina, hvala što prenosite istoriju i kulturu vašeg naroda i vidimo se ovde sledeće godine", zaključio je Đoković.

image