Đoković o povredi: Radio sam sa fizioterapeutom pred finale

Novak Đoković je u finalu ATP turnira u Adelajdu savladao Sebastijana Kordu, rezultatom 6:7 (8:10) 7:6 (7:3), 6:4, posle više od tri sata dramatične borbe

Najbolji srpski teniser uoči finalnog meča imao je problem sa tetivom, što ga je zabrinulo, ali je uspeo da se oporavi. Ipak, ovaj turnir mu je poslužio kao odlična priprema za Australijan open.

"Ovo mi je bila apsolutno sjajna uvertira za Australijan open. Pet sjajnih mečeva. Poslednja tri protivnika... Drugo kolo, 7-6, 7-6, teška dva tajbrejka protiv Alisa, koji igra veoma dobro. Pa sam imao Šapovalova, Medvedeva i Kordu, koji 'kida', igra tenis na visokom nivou, udara loptu neverovatno. Nisam mogao da tražim bolju pripremu u susret Australijan openu.

Naravno, Australijan open je najveći razlog zašto jesam ovde u Australiji, ali u isto vreme želim da pobedim svaki turnir na kojem igram, bez obzira na nivo turnira. Mislim, volim da igram u Australiji. Moji rezultati su svedočanstvo o tome. Ne bih mogao da igram tako dobro u mestu gde se ne osećam dobro. Radujem se Melburnu. Rod Lejver je verovatno... ne verovatno, svakako je moj najuspešniji teren u karijeri. Volim da igram tamo. Radujem se tome. Sada imam nedelju dana odmora za oporavak i radiću specifične stvari u smislu moje igre, mog tela, spremanja mog uma za pravo stanje, za pet setova i dve duge nedelje, nadam se.

Sa problemom tetive koji je imao na meču protiv Medvedeva, postojala je šansa da Đoković ne igra, ali posle terapija se dobro osećao.

"Dobro sam se probudio. Ušao sam duboko u noć, radeći sa fizioterapeutom. Pričao sam sa lekarima, bilo je dosta pažnje koja je posvećena tome. Sve je bilo u redu. Nekoliko puta u meču sam osetio da se zateže mišić, ali ništa što bi me brinulo i što bi uticalo na moje performanse", poručio je Đoković.