Sport

Zvezdi je lakše uz moćnog Kampaca - "sipao" 23 poena za pobedu protiv MZT-a

Izvanredni Argentinac je pokazao klasu na gostovanju u Skoplju
Zvezdi je lakše uz moćnog Kampaca - "sipao" 23 poena za pobedu protiv MZT-a© KK Crvena zvezda

Posle iscrpljujuće pobede u Evroligi na teškom gostovanju, Crvena zvezda je nastavila da ređa trijumfe, sada i u ABA ligi.

Ekipa Duška Ivanovića ubedljivo je savladala MZT u Skoplju u meču 14. kola regionalnog takmičenja, pošto su slavili 80:57.

Crveno-beli su uprkos sigurnom trijumfu bili vidno umorni nakon teške serije utakmica, a sve je bilo lakše pošto je u timu Zvezde bio i Fakundo Kampaco.

Argentinac još uvek ne može da igra u Evroligi, ali zato ritam održava u ABA ligi, gde je utakmicu završio kao najbolji poenter sa 23 poena, uz sedam skokova i devet asistencija.

Zvezda je imala samo tri poena prednosti na poluvremenu, ali je u trećoj deonici "dodala gas", dobivši tih 10 minuta rezultatom 27:8. Tada je sve postalo jasno, a do kraja meča su crveno-beli samo lagano išli ka 12. pobedi u regionalnom takmičenju.

U timu Zvezde je Kampaca pratio Filip Petrušev sa 13 poena, dok je Luka Mitrović ubacio devet. Što se tiče MZT-a, Dastin Ver je bio najbolji sa 16 poena, a dvocifren je bio još samo Vojdan Stojanovski sa 13 poena.

Crveno-bele naredne sedmice očekuje "duplo kolo" Evrolige, pošto će u utorak u Beogradu dočekati Real Madrid, dok će u četvrtak na njihov parket stići Monako.

Standings provided by Sofascore

image