Sport

Mančester siti uništio očajni Čelsi - 15 minuta rapsodije dovoljno

Tim Pepa Gvardiole bi u narednoj rundi mogao da igra protiv još jednog londonskog velikana, Arsenala
Mančester siti uništio očajni Čelsi - 15 minuta rapsodije dovoljnoGetty © Naomi Baker / Staff

Mančester siti je u četvrtom kolu FA kupa, pošto su u derbiju treće runde najstarijeg fudbalskog takmičenja do nogu potukli ekipu Čelsija na svom terenu - 4:0.

"Građani" su pokazali svu moć u okršaju protiv londonskih "plavaca" i to pošto su sav posao praktično rešili za 15 minuta igre u prvom poluvremenu.

Pep Gvardiola je imao taj luksuz da odmori najboljeg strelca Evrope ove sezone Erlinga Holanda i preda mesto u startnoj postavi novom prvaku sveta, Hulijanu Alvarezu.

Argentinac mu se za to iskupio golom iz penala. Prethodno je Rijad Marez doveo Siti u vođstvo u 23. minutu, da bi Alžirac predao ALvarezu loptu da izvede penal u 30. minutu, koji je ovaj i iskoristio.

Fenomenalnih četvrt sata je kompletirao Fil Foden pogotkom u 38. minutu. Od tada je bilo jasno će Siti lako stići do četvrtog kola FA kupa, pre nego što je Marez iz penala u 85. minutu postavio konačan rezultat.

Siti će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Oksford - Arsenal, pa bi tako "građani" u derbiju naredne runde mogli na megdan trenutnom lideru Premijer lige.

image