Sport

Novak sleteo u Melburn – godinu dana posle deportacije doček je mnogo drugačiji

Tačno 12 meseci pošto je deportovan iz Australije, najbolji srpski sportista sleteo je u Melburn pred nastup na Australijan openu
Novak sleteo u Melburn – godinu dana posle deportacije doček je mnogo drugačijiGetty © Sarah Reed / Stringer

Novak Đoković stigao je u Melburn posle osvajanja ATP turnira u Adelajdu i prvi put je kročio na tlo grada iz kojeg je proteran prošle godine.

Svetski "broj 5" na najbolji mogući način započeo je 2023. godinu, pošto je trijumfovao u Adelajdu, pritom pobedivši i Danila Medvedeva u polufinalu.

Nastavio je petogodišnju dominaciju na australijskom kontinentu, a dan kasnije je čarter letom doputovao je u prestonicu države Viktorija. Sada je na aerodromu bilo sve drugačije – nije bilo rigorozne kontrole, kao ni komplikovane procedure pošto nije vakcinisan.

"Skoro godinu dana otkako je neslavno deportovan iz Australije, Novak Đoković se vratio u Melburn. Srpska zvezda je danas popodne sletela čarterom iz Adelajda, a viđena je kako potpisuje postere i fotografiše se sa navijačima pre polaska sa aerodroma", stoji u izveštaju televizije "9news Melbourne" koja je snimila Novaka.

On će prvo izaći na terene Australijan opena 11. januara od 14:15 kada će trenirati sa Danilom Medvedevom, a onda će dva dana kasnije odigrati meč sa Nikom Kirjosom na "Rod Lejver areni" u 18:30 po lokalnom vremenu.

U pitanju je "Perfect Practice" serija duela koji će zapravo biti trening mečevi igrani pred publikom, u uslovima pravog duela.

Tu će biti sudije i skupljači loptica, a karte za ove duele će se prodavati po cenama od 20 australijskih dolara, a novac će biti doniran Fondaciji Australijan opena.

U međuvremenu, direktor turnira Kreg Tajli izjavio je da će učesnici prvog grend slema u sezoni moći da nastupaju iako budu pozitivni na virus korona.

Turnir u Melburnu na programu je od 16. do 29. januara.

image