Jokić razbio Lejkerse, a nije se naprezao - Srbinov "tripl-dabl" bez promašaja

Denver je upisao 27. trijumf u sezoni i ostao na prvoj poziciji Zapadne konferencije

Nikola Jokić može da igra i "pod ručnom" - opet će briljirati i pokazivati majstorije kakve protivnici ne mogu da zaustave.

Srpski centar još jednom je ostvario "tripl dabl", ovog puta u pobedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima 122:109, odigravši meč u kom nije zabeležio nijedan promašaj!

Nagetsi su do 27. pobede u sezoni i ostanka na prvom mestu Zapadne konferencije stigli odličnom timskom igrom, koju je predvodio Srbin. Jokić je upisao 14 poena, 11 skokova i čak 16 asistencija, pokazavši da može da izluđuje rivale i kada ne uzima mnogo šuteva na sebe.

Za 35 minuta na terenu, Jokić je šutnuo tek pet puta iz igre, svih pet puta je bio precizan, ali je razigravao protivnike tako da je za Lejkerse bio nezaustavljiv na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Denver je tokom čitavog meča vodio, a najbolji poenter bio je Džamal Marej sa 34 poena. Kentavijus Kaldvel Poup je ubacio 16, a Brus Braun 15 poena. Sa druge strane, Rasel Vestbruk je ubacio 25 poena, dok je Tomas Brajant imao 17 poena i 10 skokova. Lejkersi su bili bez Lebrona Džejmsa i nisu mogli da zaustave fenomenalni Denver.

Ovo je Nagetsima bila 11. uzastopna pobeda na domaćem parketu, dok je Jokić ostvario svoj 87. "tripl-dabl" u karijeri.

NBA rezultati, ponedeljak na utorak: