Sport

Trening meč Đokovića i Kirjosa u Melburnu rasprodat za 58 minuta: "Au kakva bruka!"

Nik Kirjos je imao zanimljiv komentar nakon što je saznao da su sve ulaznice za njegov trening sa Novakom Đokovićem uoči Australijan opena bile rasprodate u rekordnom roku
Trening meč Đokovića i Kirjosa u Melburnu rasprodat za 58 minuta: "Au kakva bruka!"Getty © Sarah Reed / Stringer

Novak Đoković je stigao u Melburn godinu dana nakon što je u januaru 2022. bio deportovan iz Australije. Ovog puta imao je daleko drugačiji doček u tom gradu, nakon osvajanja prvog turnira u sezoni u Adelejdu.

Ali pre Australijan opena, Đoković će biti deo spektakla sa Nikom Kirjosom, a njihov događaj na "Rod Lejver areni" rasprodat je za samo 58 minuta.

Organizatori Australijan opena saopštili su pre nekoliko dana da će uoči početka turnira naplaćivati ulaznice simboličnim iznosima za trening mečeve učesnika turniar, a sve kako bi prikupili novac u humanitarne svrhe.

Tako je trening meč Đokovića i Kirjosa privukao daleko najviše pažnje, a mediji iz Australije saopštili su da je taj događaj rasprodat za samo 58 minuta. Njihov trening meč je na programu u petak i biće repriza finala Vimbldona prošle godine. Naravno, ni ovog puta to nije moglo da ne bude prokomentarisano od strane samog Kirjosa.

"Vau, Nik Kirjos je loš za sport! Au kakva bruka, nacionalna sramota! Kako se usuđuje da rasproda još jedan stadion, kako je samo bahat", ironično je Australijanac pisao na Tviteru o sebi.

Kirjos je često bio na meti udara australijske javnosti zbog svog ponašanja, a prošle godine je gnev nacije navukao zbog svojih javnih istupa u kojim je branio Đokovića tokom sudskog procesa kada Srbinu nije bilo dozvoljeno da uđe u zemlju jer nije vakcinisan.

image