Zvezda Barselone na udaru kritika: "Desetka" na njegovim leđima je uvreda za fudbal

Ansu Fati ove sezone jedva da igra, a i kada je na terenu, daleko je od partija kakve su se nekada od njega očekivale

Nekadašnji argentinski golman, a danas jedan od voditelja gledane španske fudbalske emisije "El Ćiringito" Horhe Dalesandro, jedan je od onih koji se nimalo ne dive Barseloninom talentovanom fudbaleru Ansuu Fatiju.

Ovaj 20-godišnji igrač je već neko vreme u lošoj formi, a nije briljirao ni nakon pobede Barse protiv Atletiko Madrida (1:0).

"Jedina njegova zasluga je što nosi broj 10. To je uvreda za fudbal. Zašto? Zato što su taj broj nosili i nose ga Pele, Maradona, Modrić... Broj 10 je za bogove", rekao je Dalesandro, vidno nezadovoljan partijama mladog Fatija.

Ansu Fati je jedno vreme bio najavljivan kao najveći talenat Barselonine "La Masije" u poslednjih nekoliko godina. Za katalonski tim je debitovao još 2019. kada mu je bilo samo 16 godina. Ipak, on ove sezone u Ćavijevom timu nema veliku minutažu.

Nakon što se vratio na teren posle ozbiljne povrede kolena, Fati ne pruža partije kakve je nekada pružao kada se tek pojavio na velikoj sceni. Sada se sve više piše o mogućnosti da Barselonu napusti momak koji je prvi uzeo na sebe da ponese broj 10 na leđima, nakon odlaska Lionela Mesija u Pari Sen Žermen.