Kraj jedne ere? "Čolo" je odlučio - napušta Atletiko Madrid posle 12 godina

Dijego Simeone je navodno već doneo odluku da završi svoj mandat na klupi "jorgandžija"

Trener fudbalera Atletika Argentinac Dijego Simeone odlučio je da na kraju sezone napusti madridski klub, objavljeno je u španskoj emisiji "El Ćiringito".

Simeone (52) je Atletiko Madrid preuzeo 2011. godine, a sa "jorgandžijama" je osvojio dve titule prvaka Španije, Kup kralja, Superkup Španije, dve Lige Evrope i dva evropska Superkupa.

Atletiko je pod vođstvom Simeonea dva puta poražen u finalu Lige šampiona od gradskog rivala Reala - 2014. i 2016. godine. Sada španski mediji navode da je "Čolo" odlučio da se povuče u junu ove godine, nakon nedavnog poraza od Barselone (0:1) u 16. kolu La Lige.

"Jorgandžije" ove sezone beleže nešto slabije rezultate u svim takmičenjima. Atletiko je osvojio poslednje mesto u grpnoj fazi Lige šampiona u grupi sa Portom, Leverkuzenom i Klub Brižom, dok se u Primeri nalaze na 5. mestu sa 14 bodova manje od prvoplasirane Barselone.

Simeone je pre Atletika vodio Rasing, Kataniju, San Lorenco, River Platu i Estudijantes. Ostaje da se vidi hoće li Argentinac zaista okončati jednu eru u Madridu ili će se do leta predomisliti.